Συντονιστικό ΑναπληρωτώνΑδιορίστων Εκπαιδευτικών: Αναπληρωτ(ρι)ες 3μηνων συμβάσεων ετοιμάζει το Υπ. Παιδείας! ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

2020-09-08 07:45

Μετά τους ωρομίσθιους, τους/τις αναπληρωτ(ρι)ες μειωμένου ωραρίου, με συμβάσεις ΕΣΠΑ, ΠΔΕ, κρατικού προϋπολογισμού… επιχειρούν να φέρουν τους/τις αναπληρωτ(ρι)ες παντός καιρού 3μηνων συμβάσεων!

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να αλώσει τις εργασιακές σχέσεις των αναπληρωτ(ρι)ών!

Δεν θα περάσει! Αρκετά με τον εμπαιγμό και την κοροϊδία! 

Όλοι/όλες στους δρόμους!

Στο σχέδιο νόμου του υπ. Υγείας που κατατέθηκε προχθές, στο μέρος Δ', άρθρο 24, προβλέπονται προκηρύξεις για τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτ(ρι)ών για κάλυψη έκτακτων κενών ή για τηλεκπαίδευση (λόγω Covid-19)! Το πλαίσιο των προσωρινών αναπληρωτ(ρι)ων (νέος όρος εργασίας στην εκπαίδευση) που ορίζεται είναι ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ!

 

1. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται με ειδική πρόσκληση να κάνουν δηλώσεις προτίμησης προκειμένου να καλύψουν ανάγκες που θα προκύψουν λόγω Covid-19 (άδειες, ασθένεια κλπ.) αλλά και για την παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης! Μάλιστα οι υποψήφιοι καλούνται να δηλώσουν ότι «δεν ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη Covid-19»! Επιπλέον, στην παρ.9 ξεκαθαρίζει ότι όποιος προσληφθεί ως προσωρινός αναπληρωτής «δεν είναι διαθέσιμος πια για πρόσληψη» και άρα δεν δικαιούται να προσληφθεί ως αναπληρωτής ορισμένου χρόνου, ο πίνακας δηλαδή θα τον προσπεράσει ακόμα κι αν έρθει η σειρά του! 

2. Προβλέπεται προσαυξημένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας κατά το μισό (και φυσικά με πλαφόν τα 10 μόρια για να μην ξεχνιόμαστε πως 1,5 μόριο ανά μήνα και 10 ανώτατο όριο σημαίνει το πολύ 6 μήνες εργασία!), για να εκβιάσει σε αποδοχή αυτών των εξευτελιστικών συμβάσεων για τους εκπαιδευτικούς αλλά και για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία και τα μορφωτικά δικαιώματα!

3. Οι εκπαιδευτικοί τίθενται στη διάθεση της οικείας διεύθυνσης εκπαίδευσης προκειμένου να καλύψουν στο χρονικό διάστημα που ορίζει η σύμβαση οποιαδήποτε βραχυχρόνια ανάγκη προκύψει και φυσικά μετά το τέλος της σύμβασης ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ!

4. Καταπατούνται όλα τα κατοχυρωμένα δικαιώματα στο άρθρο 24. παρ.12 «…Κάθε θέμα σχετικό με την εφαρμογή του παρόντος, όπως το ωράριο των εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται καθορίζεται με απόφαση του υπουργού Παιδείας…»

Υπάκουοι αναπληρωτές δούλοι ΤΕΛΟΣ!!!

Την ώρα που:

• οι εκρηκτικές ανάγκες στην εκπαίδευση ΑΠΑΙΤΟΥΝ χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, 

• το κανιβαλικό πρόσωπο του προσοντολογίου έχει στείλει στην ανεργία συναδέλφους μας είτε λόγω παραβόλου είτε γιατί είδαν το όνομά τους να κατακρημνίζεται στους αξιολογικούς πίνακες,

• επιδιώκουν να μεταθέσουν όλη την εγκληματική τους αδιαφορίας για το άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανένα μέτρο στην «ατομική» ευθύνη εκπαιδευτικών-μαθητών-γονιών,

Μας καλούν τώρα να αποδεχτούμε ότι θα εργαζόμαστε για 3 μήνες, με ωράριο που θα ορίσουν οι διευθύνσεις και οι «έκτακτες» ανάγκες που θα προκύψουν, και όλα αυτά μάλιστα με το άθλιο και προκλητικό «τυράκι» της προσαυξημένης μοριοδότησης!

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους! Με ταξική ενότητα, αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια θα δώσουμε αταλάντευτα τη μάχη ενάντια στην προσπάθειά τους στο όνομα της υγειονομικής κρίσης να σαρώσουν κάθε κεκτημένο! Είμαστε εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί που έχουμε στηρίξει το δημόσιο σχολείο από άκρη σε άκρη όλης της χώρας, που καλύπτουμε εδώ και μια δεκαετία και πλέον τους ίδιους μας τους εαυτούς σε εκρηκτικά κενά που έχουν διαλύσει το δημόσιο σχολείο. 

 

Δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη μέχρι την οριστική κατάργηση του προσοντολογίου, τη μονιμοποίηση όλων μας ΤΩΡΑ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία!

 

Καλούμε όλους/όλες τους/τις συναδέλφους-ισσες να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους. Με μαζική συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων μας προτάσσοντας το σύνολο των αιτημάτων μας, με συγκρότηση επιτροπών αγώνα σε κάθε περιοχή, με τη μαζική και δυναμική παρουσία στις κινητοποιήσεις και στις συνελεύσεις του Συντονιστικού Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπ/κών.

 

Να ανοίξουν τα σχολεία με όλα τα τμήματα με μέγιστο αριθμό τα 15 παιδιά – άμεση λήψη όλων των μέτρων ασφάλειας και υγείας μαθητών/εκπαιδευτικών – μόνιμο προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία!

 

Κάλυψη ΤΩΡΑ όλων των κενών! Τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών μπροστά!

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτ(ρι)ών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία/κατάργηση του προσοντολογίου – Κανένας αποκλεισμός καμία απόλυση αναπληρωτή/τριας