Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!

2019-11-12 07:18

11/11/2019

 

Χαιρετίζουμε τη σημερινή μαχητική και αποφασιστική κινητοποίηση των φοιτητών και των συλλόγων τους που έσπασαν το λοκ άουτ της  ΑΣΟΕΕ, υπερασπιζόμενοι το άσυλο και τις συλλογικές διαδικασίες, και άνοιξαν τη σχολή προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνέλευσή τους. Έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα αγώνα απέναντι σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να καταστείλουν το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του. Έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ του δόγματος "νόμος και τάξη" ότι αυτή η γενιά, η νεολαία δεν φιμώνεται, δεν τρομοκρατείται, δεν υποχωρεί! Θα σταθεί απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές-αντεργατικές αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, στο δρόμο που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις. 

 

Απέναντι τους συνάντησαν την βάρβαρη επίθεση της αστυνομίας και των ΜΑΤ. Καταγγέλλουμε την ωμή κρατική καταστολή που με κλομπ, χημικά, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης οι δυνάμεις των ΜΑΤ παραβίασαν το άσυλο, έπνιξαν τον προαύλιο χώρο στα χημικά και όρμησαν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες κτυπώντας και τραυματίζοντας τους. Δεν δίστασαν μάλιστα να εμποδίσουν τους γιατρούς και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να πλησιάσουν τους τραυματίες ή να τους μεταφέρουν σε νοσοκομεία. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά και κλομπ ακόμα και στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί γύρω από την ΑΣΟΕΕ, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους φοιτητές. 

 

Καταγγέλλουμε και τη σύλληψη ενός φοιτητή Ιατρικής, ο οποίος μάλιστα ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς την ώρα που τον συλλάμβαναν. Ο νέος αντιμετωπίζει τις ανυπόστατες κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής και της εξύβρισης.

 

Απαιτούμε την άρση κάθε δίωξης του αγωνιστή φοιτητή και την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία. Καλούμε αύριο στις 11 π.μ. στο κτίριο 16 δικαστηρίων, όπου θα οδηγηθεί ο φοιτητής στο αυτόφωρο.

 

Κι όμως όσοι νόμιζαν ότι θα παρακολουθήσουμε βουβά το όργιο καταστολής και τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η κυβέρνηση της ΝΔ έκαναν τεράστιο λάθος! Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες αλληλέγγυοι που μαζί με την ανυποχώρητη στάση των φοιτητών υποχρέωσαν τις δυνάμεις καταστολής να αποχωρήσουν από το χώρο! Οι φοιτητές περήφανα, με το κεφάλι ψηλά πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Αθήνας και συνέλευση του Συντονιστικού των φοιτητικών συλλόγων. Η μεγαλειώδης απογευματινή πορεία στα Προπύλαια ήταν μόνο η αρχή! Με τη δύναμη και την ομορφιά της συλλογικότητας και τα μάτια στραμμένα στα ελπιδοφόρα μηνύματα αγώνα που λαμβάνουν χώρα σε όλον τον κόσμο, να στείλουμε μήνυμα ανυπακοής.

 

Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!