Αριστοτέλης: Συμπαράσταση και αγώνας ενάντια στις απολύσεις

2018-04-16 07:00

Μετά από την παρέμβαση του σωματείου και των συλλογικοτήτων γειτονιάς, ο εργαζόμενος επαναπροσλήφθηκε χωρίς καμία μείωση ωρομισθίου

 

13/4/2018

Γνωστή αλυσίδα  στον χώρο της εστίασης με πολλά καταστήματα και εκατοντάδες εργαζομένους πανελλαδικά, απέλυσε τον Ορέστη Καττή, εργαζόμενο ντελιβερά γιατί διεκδίκησε το αυτονόητο, την καταβολή του Δώρου Πάσχα. Ενώ η εταιρεία του κατέβαλε το δώρο μετά από την πίεση του εργαζόμενου και μέσα σε ένα κλίμα πλήρους τρομοκρατίας και πολλών απειλών, ασκήθηκε εκβιασμός στον εργαζόμενο, να αποδεχτεί μείωση του ωρομισθίου. Η άρνηση του εργαζόμενου είχε ως αποτέλεσμα την άμεση απόλυση του, καθιστώντας σαφές πως η εργοδοσία, με όλο το οπλοστάσιο που της παρέχεται τόσο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα γίνεται μέρα με την μέρα πιο αδίστακτη.

 

Αυτή την τακτική ακολουθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων καφεστίασης, οι οποίες με πρόσχημα την κρίση αφήνουν τους εργαζόμενους απλήρωτους, ανασφάλιστους και πολλές φορές όπως συμβαίνει και στα ντελίβερι χωρίς καν τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφάλειας (κράνος, μπουφάν κ.λπ.) με τραγικές κάποιες φορές συνέπειες όπως συνέβη πριν ένα χρόνο στα MIKEL. Δεν είναι πολύ μακριά οι εικόνες από την επίσης γνωστή αλυσίδα Brothers in Law, η οποία επιστρατεύοντας κάθε μέσο ζητούσε πίσω το δώρο Χριστουγέννων από τους εργαζόμενους ή ακόμα χειρότερα περιστατικά όπως  η απόλυση της εγκύου στην Vresnet. Πίσω απ’ όλη την τρομοκρατία και την βιτρίνα της υγιούς επιχειρηματικότητας κρύβουν όμως την αλήθεια:  Όπου οι εργαζόμενοι οργανώνονται – αντιστέκονται – διεκδικούν εκεί κερδίζουν. Έτσι έγινε και στο Brothers in Law με την ανάκληση των απολύσεων όσων αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο, έτσι γίνεται και στη Vresnet με τον δίκαιο αγώνα που δίνεται  για την απολυμένη έγκυο, έτσι θα γίνει και τώρα.

 

Δεν μας τρομοκρατούν - Μας εξοργίζουν

Όταν απολύουν εργαζόμενο θα μας βρίσκουν απέναντί τους

 

  • Άμεση επαναπρόσληψη του εργαζόμενου

  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους-Απαγόρευση των απολύσεων

  • Αυξήσεις στους μισθούς-μείωση του χρόνου εργασίας

  • Άμεση καταβολή του δώρου Πάσχα σε όσους δεν έχει καταβληθεί

  • Πλήρη ασφάλιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους

  • Κάλυψη όλων των συνθηκών ασφαλούς εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

           Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος