Σφαγή στη Γάζα: Σοκ από τη δολοφονία ανάπηρου Παλαιστίνιου από Ισραηλινούς στρατιώτες (Pics)

2018-05-14 22:27

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Παλαιστίνη για τη σφαγή στη Γάζα

Σφαγή στη Γάζα: Σοκ από τη δολοφονία ανάπηρου Παλαιστίνιου από Ισραηλινούς στρατιώτες (Pics)

Σφαγή στη Γάζα: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ Φωτογραφία του Παύλος Αντωνοπουλος.

Σοκαρισμένη η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας στα σύνορα με το Ισραήλ, όπου κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων σήμερα 14 Μαΐου ενάντια στα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν αδιακρίτως πυρ και δολοφόνησαν τουλάχιστον 52 Παλαιστίνιους διαδηλωτές και τραυμάτισαν ακόμη 2.410, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό.

Fadi Abu Salah, 29 ετών, ο οποίος είχε χάσει και τα δυο του πόδια κατά τη διάρκεια ισραηλινού βομβαρδισμού στις 30 Μαρτίου του 2014.

 

 

«Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, δεν υπήρχε τίποτε που να μπορούσε να υποδηλώνει πως (το θύμα) αντιπροσώπευε μια άμεση απειλή (...) όταν σκοτώθηκε. Δεδομένης της βαριάς αναπηρίας του, που ήταν σαφώς ορατή σε εκείνους οι οποίοι τον πυροβόλησαν, ο θάνατός του είναι ακατανόητος, μια πράξη πραγματικά σοκαριστική και αναίτια», σχολιάζουν διεθνή ΜΜΕ.

 

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε την ισραηλινή «σφαγή» στην Λωρίδα της Γάζας μετά το θάνατο τουλάχιστον 52 Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

 

«Οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον ένας μεσολαβητής στην Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Αμπάς στην Ραμάλα, ενώπιον της παλαιστινιακής ηγεσίας, χαρακτηρίζοντας την αμερικανική πρεσβεία ένα «προκεχωρημένο φυλάκιο εποικισμού».

 

Ανακοίνωσε τριήμερο πένθος στα παλαιστινιακά εδάφη και την κήρυξη γενικής απεργίας αύριο Τρίτη, την ημέρα που οι Παλαιστίνιοι θρηνούν για τη «Νάκμπα» (Καταστροφή), όταν εκατοντάδες χιλιάδες απ' αυτούς εκδιώχθηκαν το 1948 από τα σπίτια τους.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters


Read more: https://www.newsbomb.gr