ΣΕΒ: Αρπακολατζήδες, κρατικοδίαιτοι και πλαστογράφοι.

2017-11-07 14:34

 

 
 
 
Είναι γνωστά πολλά στοιχεία για τις ημέρες και τα έργα της ελληνικής βιομηχανίας. Ο βιασμός των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του μέλλοντος της χώρας ήταν μόνιμη μεταβλητή της λειτουργίας και της ανάπτυξης της όπως και της παρακμής της.

 

  Δεν είναι τυχαίο τα απίστευτα ποσά που λεηλάτησαν μέσω της φούσκας του χρηματιστηρίου, εκτός δύο εταιρειών οι οποίες παρεμπιπτόντως χρεοκόπησαν, ουδέποτε επενδύθηκαν πραγματικά σύμφωνα με τα μεγαλεπήβολα σχέδια ανάπτυξης της βιομηχανίας. Ούτε τυχαία ήταν η άνευ όρων χρηματοδότηση τους διαχρονικά από τις τράπεζες.
 
Τελευταία, μετά την περίοδο του άεργου προέδρου του ο ΣΕΒ (που με παραστατικό τρόπο εξέφραζε τον χαρακτήρα του), κάνει μια προσπάθεια να μπει στο μοίρασμα της εναπομείνασας πίτας των λιγοστών επενδύσεων. Επειδή οι δημόσιες επενδύσεις είναι τελείως αναιμικές ταυτόχρονα με το γεγονός ότι ο δημόσιος τομέας έχει πεδία κερδοφορίας γίνεται από μέρους του ΣΕΒ μια μόνιμη προσπάθεια συκοφάντησης του δημόσιου τομέα και ειδικά των δημοσίων υπαλλήλων. Όπως καταλαβαίνουμε ένας πλήρως διαλυμένος δημόσιος τομέας θα αφήνει τελείως ανεξέλεγκτη τη δράση του κεφαλαίου. Μειώνοντας τα λειτουργικά του έξοδα, όπως οι μισθοί, βελτιώνονται οι προοπτικές αύξησης των δημοσίων επενδύσεων άρα να αρπάξουμε και εμείς το "κάτι τις" μας.
 
  Στην διαχρονική αυτή τους προσπάθεια δεν φείδονται "επιστημονικών" προσεγγίσεων με την επιστράτευση ανάλογων επιτελείων "επιστημονικών συνεργατών". Θα δούμε μια τελευταία προσπάθεια τους όπου πλαστογραφούν ανενδοίαστα τα στοιχεία των υπηρεσιών του δικού τους κράτους. Στο τελευταίο οικονομικό τους δελτίο στις 12-10-2017 παρατίθενται τα εξής: Μισθωτοί του δημόσιου τομέα 806.000 ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία («χαρακτηριστικά» των δημοσίων υπαλλήλων εν έτει 2016), όπως αυτά καταγράφονται σε μελέτη που πραγματοποίησαν τα αρμόδια τμήματα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, 565.671 υπαλλήλους απαρτίζουν το τακτικό προσωπικό του Δημοσίου (31/12/2016). Το δε έκτακτο ανέρχεται σε 86.550 για το 2015 όμως. Αν δεχθούμε ότι οι αλλαγές είναι πολύ μικρές τότε στο σύνολο έχουμε 652.221 υπαλλήλους. 150.000 λιγότεροι από ότι παρουσιάζουν τα παπαγαλάκια του ΣΕΒ. Για να φθάσουν στο νούμερο που μας προσκομίζουν ίσως και να χρησιμοποιούν τις επιχειρήσεις όπου "ακουμπάει" με κάποιο ποσοστό το δημόσιο ενώ όλοι ξέρουμε ότι είναι ιδιωτικοποιημένες. Δεύτερη πλαστογραφία: Αναφέρουν ως μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα 1.589.000 άτομα. Τα αντίστοιχα στοιχεία από τον ΕΦΚΑ είναι για τις (31-12-2016 ) 1.846.806 άτομα. "Κλέβουν" λοιπόν πάνω από 250.000 άτομα. Ξεχνούν βέβαια να αναφέρουν ότι όλοι αυτοί είναι οι επίσημα δηλωμένοι - ασφαλισμένοι και λείπουν παντελώς οι εργαζόμενοι, στρατιές ολόκληρες στην κυριολεξία, στον μαύρο τομέα της παραοικονομίας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το σύνολο των απασχολουμένων, κατά τον Ιούλιο του 2017, εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.796.318 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.009.610 άτομα ενώ ο μη οικονομικά  ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.204.700 άτομα.
 
Η όλη μεθόδευση γίνεται για να παρουσιασθεί ένας υπερδιογκωμένος δημόσιος τομέας που με την ανάλογη προπαγανδιστική προπαρασκευή μπορεί να σφαγιαστεί. Έτσι παρουσιάζεται το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων στο σύνολο των μισθωτών να είναι 34% (!!!) ενώ στην πραγματικότητα είναι λιγότερο από το μισό χωρίς να μπορεί να προσδιορισθεί ακριβώς αφού τα στοιχεία λείπουν γιατί είναι δύσκολο να καταγραφεί η παραοικονομία στην οποία έχουν συμμετοχή και πολλά μέλη του ΣΕΒ.
 
Λένε και άλλα πολλά και ειδικά για τις αμοιβές δημόσιου ιδιωτικού τομέα που ίσως αποτελέσει θέμα ενός άλλου σημειώματος. Αυτό που πρέπει να μας εξηγήσουν είναι γιατί ενώ η ανεργία μειώνεται μειώνονται και οι μέσοι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα… Αυτό που κάνει εντύπωση είναι η αμάσητη αναπαραγωγή των δεδομένων του ΣΕΒ από τον "σοβαρό τύπο και τα κάθε είδους "αντίστοιχα" μπλογκς. Ίσως δεν έπρεπε να μας κάνει εντύπωση αφού για ένα μεροκάματο δουλεύουν οι άνθρωποι!
 
  Ξέρουμε ότι τα συμφέροντα μας είναι εντελώς αντίθετα. Η ανάπτυξη τους, των Ελλήνων βιομηχάνων, θα περάσει πάνω από τα δικαιώματα μας και θα τραφεί με τον ιδρώτα και το αίμα μας. Να είναι σίγουροι, όπως και στο παρελθόν, δεν θα είναι μια εύκολη μάχη όπως φαίνεται τώρα…
 
 
Πηγή :https://eforipediada.blogspot.gr