Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων: Νίκη στον Αγώνα των εκπ/κών Μόρφωση-Δουλειά για όλο το λαό!

2019-01-17 07:03

Πέμπτη, 17 Γενάρη, απεργία στο Δημόσιο - ΟΛΟΙ στους δρόμους

Συγκέντρωση στις 10:00 πμ στα Προπύλαια και πορεία στην Βουλή

Η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων χαιρετίζει τον μεγάλο αγώνα των εκπαιδευτικών, που πίεσε την κυβέρνηση να μεταφέρει τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, την Πέμπτη 17/01. Η ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 14 Γενάρη, στην Αθήνα και σε πολλές της Ελλάδας, δίνει αποφασιστικό μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για την απόσυρση του άθλιου προσοντολόγιου του Γαβρόγλου, που οδηγεί σε απολύεις αναπληρωτών.

 

Καταγγέλλουμε το νέο όργιο καταστολής, βίας και τρομοκρατίας των ΜΑΤ. Η κυβέρνηση, για μια ακόμα φορά, απάντησε με ρίψη δακρυγόνων εξ επαφής στους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά εγκαύματα σε διαδηλώτρια εκπαιδευτικό, ενώ τραυματίστηκαν και άλλοι εκπαιδευτικοί. Δεν πέρασαν παρά λίγα εικοσιτετράωρα, για να διαψευστούν περίτρανα οι υποκριτικές δηλώσεις της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους τη νεολαία και όλο τον λαό να σταθεί στο πλευρό των εκπαιδευτικών για να νικήσει ο δίκαιος αγώνας τους στην εκπαίδευση και για να ανοίξει ο δρόμος για την αντεπίθεση του κινήματος συνολικά.

 

Στηρίζουμε την κατάληψη στην Πρυτανεία στα Προπύλαια, που συνεχίζεται, και συμμετέχουμε μαζικά στις δράσεις της.

 

 Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης, ούτε ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης

Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν περνάνε

Να αποσυρθεί οριστικά το προσοντολόγιο – λαιμητόμος

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση της ελαστικής εργασίας. Μόνιμοι – μαζικοί διορισμοί, όλων των αναπληρωτών. Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά.

 

Η γραμματεία της πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων