Νέα ήθη: Εργοδότης απέλυσε εργαζόμενους γιατί δεν του... επέστρεψαν το δώρο Χριστουγέννων

2018-01-07 19:31

Η κρίση έχει κάνει πολλούς εργοδότες και προβαίνουν σε πράξεις που άλλοτε δεν θα ήταν αποδεκτές, αλλά ο συγκεκριμένος στη Λάρισα το... τερμάτισε, καθώς προχώρησε σε απόλυση πέντε εργαζόμενων που δεν του... επέστρεψαν το δώρο Χριστουγέννων.

 

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, επικαλούμενο άρθρο της Εφημερίδας ''Ελευθερία'', στην εν λόγω επιχείρηση, πέντε αρχικά εργαζόμενοι, φοιτητές κατά πλειοψηφία, με ημιαπασχόληση και μισθούς «πείνας», «επαναστάτησαν» και αποφάσισαν να μη το επιστρέφουν, επωμιζόμενοι την ευθύνη της πράξης τους…

 

Ο εργοδότης έχοντας διαμηνύσει και ξεκάθαρα αποσαφηνίσει εγκαίρως πως, οι συμβάσεις εργασίας, για όσους δεν επιστρέφουν το δώρο, θα καταγγελθούν, προχώρησε στην υλοποίηση της απειλής. 

 

Πριν από την έλευση του νέου χρόνου απέλυσε δύο «απείθαρχους» εργαζόμενους(σήμερα αναμένεται και τρίτη απόλυση), χωρίς φυσικά να επικαλείται τον πραγματικό λόγο καταγγελιών των συμβάσεων. 

 

Άλλωστε κάτι τέτοιο δεν θα συνιστούσε μόνο μη ανεκτή συμπεριφορά, αλλά θα ήταν παράνομη, καταχρηστική και ποινικά κολάσιμη.

 

Το γεγονός ωστόσο, όπως λένε οι εργαζόμενοι, οι λοιποί συνάδελφοί τους συνεχίζουν να εργάζονται επειδή επέστρεψαν ολόκληρο ή το μεγαλύτερο μέρος του δώρου Χριστουγέννων, αποδεικνύει τον πραγματικό λόγο της απόλυσής τους… 

 

Να σημειωθεί πως στην επιχείρηση, τις τελευταίες ημέρες έχει σημάνει συναγερμός και υπό το βάρος των εξελίξεων γίνονται προσπάθειες συμμαζέματος. 

 

πηγή: http://newpost.gr/ellada/

 

Εταιρεία σεκιούριτι έβαλε υπάλληλο να πάρει πίσω το δώρο Χριστουγέννων

 

Μετά την καταγγελία ότι απολύθηκαν νεαροί εργαζόμενοι σε κατάστημα εστίασης στη Λάρισα επειδή αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων, έρχεται ακόμη ένα περιστατικό από την ίδια πόλη να προστεθεί στη σωρεία καταγγελιών.

 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ Λάρισας, επικαλούμενη στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Εργατικό Κέντρο της πόλης, «υπάρχει εταιρεία σεκιούριτι στη Λάρισα που έχει αναθέσει σε συγκεκριμένο άνθρωπο να βρίσκεται μαζί με τους εργαζομένους στο ATM για να παίρνει το δώρο πίσω με την ανάληψή του!»

 

Παράλληλα καταγγέλλεται και η μόδα του… πετσοκομμένου μισθού, αφού όπως συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, «αυτό που κάνουν αρκετοί εργοδότες στο εμπόριο, στην εστίαση, στη βιομηχανία είναι να φαίνεται πως καταβάλλουν πχ 700 ευρώ μισθό και να ζητούν να παίρνουν πίσω από τον εργαζόμενο τα 200 ευρώ. Όσο για το ωράριο, τις υπερωρίες και τις Αργίες δεν τηρείται τίποτα».

 

Πηγή: onlarissa.gr

 

Επαφή

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ''Ο Αριστοτέλης'' Κόρακα και Παπαναστασίου Τηλ: 2108319372 και FAX sylaristo@gmail.com