Καταγγελία του Συλλόγου Γονέων του 162ου ΔΣ για την ανύπαρκτη καθαριότητα στα σχολεία

2020-09-17 06:00

  Μόλις  χθες  ενημερωθήκαμε από τους αρμόδιους  υπουργούς της κυβέρνησης για τα έκτακτα επιπλέον μέτρα στην Αθήνα , που επιβάλλει η δραματική αύξηση των κρουσμάτων  covid-19, που έχουν αρχίσει ήδη να εμφανίζονται και σε μαθητές κ εκπαιδευτικούς  . Παρόλα αυτά όμως,  στα σχολεία μας δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό μέτρο πρόληψης για την ασφάλεια της υγείας  των μαθητών και των εκπαιδευτικών .

 

Τα σχολεία μας, αυτές τις ώρες  λειτουργούν χωρίς καθόλου επαρκή καθαριότητα, σύμφωνα  με τους στοιχειώδεις κανόνες  υγιεινής και πόσο μάλλον κάτω από συνθήκες πανδημίας …..Το προσωπικό καθαριότητας  που προσλήφθηκε  λίγες  ώρες  πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι - ενώ τα σχολεία ήταν ανοιχτά για τους εκπαιδευτικούς από την 1η Σεπτέμβρη - πέρα από το γεγονός ότι δεν πρόλαβε να καθαρίσει επαρκώς τα σχολεία , δεν αρκεί για να καλύψει  τις ανάγκες  του ημερήσιου προγράμματος λειτουργίας ενός σχολείου γιατί το ωράριο τους είναι μόνο για 6.30 ώρες !!!!

 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μαθητές και εκπαιδευτικοί να μένουν εκτεθειμένοι  και τα σχολεία να αποτελούν υγειονομική βόμβα!!

 

Ειδικά στο 162ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, που μετρά περίπου 260 μαθητές και ένα νηπιαγωγείο, ένα σχολείο περίπου 770τ.μ,  κατά την διάρκεια του μαθήματος δεν υπάρχει καθαρίστρια!!! Αυτό σημαίνει ότι κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο δεν τηρείται, δεν απολυμαίνεται  καμία επιφάνεια ,πόμολα, βρύσες κτλ, δεν καθαρίζονται ούτε μια φορά οι τουαλέτες!!! Η καθαρίστρια  αναλαμβάνει βάρδια στη 1μ.μ!

 

Ο Σύλλογος  Γονέων  καταγγέλλει  τους αρμόδιους φορείς της Δημοτικής  Αρχής του κ. Μπακογιάννη  και των Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας  ως απόλυτα υπευθύνους  για την ολιγωρία τους σε ένα τόσο σοβαρό υγειονομικό ατόπημα  σε βάρος της υγείας των μαθητών και συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας και κατ’ επέκταση  όλης της κοινωνίας!!!!

 

ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ!

                                                      ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

 Θεωρούμε ότι καμία δικαιολογία δεν μπορεί να υπάρξει για αυτήν την τραγική κατάσταση, με εκατοντάδες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, κτιριακές υποδομές, και καθαρίστριες  όταν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου μέσα σε μια νύχτα  έχουμε δει όλοι μας να εξανεμίζονται χιλιάδες ευρώ….  Όταν είχατε  οχτώ ολοκλήρους μήνες  ώστε να προετοιμάσετε  σωστά  την έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας , όταν από τα 70 δις που πήρατε για να τα δώσετε ως επιχορηγήσεις στους ξενοδόχους και τους επιχειρηματίες, δεν δώσατε ούτε ένα ευρώ για την παιδεία και αρνείστε πεισματικά να προσλάβετε μόνιμο, επαρκές προσωπικό καθαριότητας για τα σχολεία, εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό!

 Όλοι πια οι γονείς γνωρίζουμε  ότι δεν έχετε  την πολιτική βούληση . Φτάνει πια!!!

 

  Να  προσληφθεί  τώρα και μόνιμα ο απαραίτητος αριθμός  προσωπικού καθαριότητας !!!

 

            ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/9 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:30 μ.μ. ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!!

 

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 162ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

ΑΘΗΝΑ, 16/9/2020