Αριστοτέλης :Καταγγελία για τη συνδικαλιστική δίωξη των συνδικαλιστών του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΕΕ

2018-11-25 22:55

21/11/2018

 

Καταγγέλλουμε την συνδικαλιστική δίωξη ενάντια στους δύο συνδικαλιστές του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΑΕΕ, τους Χρήστο Βαγενά και Ελένη Μανουρά.

 

Οι συνάδελφοι υλοποιούσαν, μαζί με πολλούς άλλους, την απόφαση του σωματείου τους για κατάληψη τριών περιφερειακών υποκαταστημάτων, καθώς και των κεντρικών του ΕΦΚΑ. Η σύλληψή τους έγινε με αιτιολογία τη συμμετοχή τους στην περιφρούρηση της κατάληψης του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ στο Νέο Ηράκλειο, που βρισκόταν στην 12η μέρα της και διώκο-νται με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

 

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αντί να λύσει τα πραγματικά προβλήματα για εργαζόμενους και ασφαλισμένους, προχωρώντας στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού, στηρίζει πολιτικά την καταστολή των αγώνων, τις δίκες και τις φυλακίσεις.

 

Ανάλογα περιστατικά είχαν να συμβούν εδώ και δεκαετίες από την εποχή των καταλήψεων των σχολείων ενάντια στην κατάργηση της επετηρίδας. Ο αυταρχισμός και η αστυνομική αυθαιρεσία είναι για τις κυβερνήσεις που υπηρετούν τον νεοφιλελευθερισμό το απαραίτητο συμπλήρωμα της βαθιάς λιτότητας και των ακραίων περικοπών που μας ετοιμάζουν μετά την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια.

 

Απαιτούμε την απαλλαγή των συναδέλφων Χ. Βαγενά και Ελ. Μανουρά από κάθε κατηγορία! Καλούμε σε συμπαράσταση όλους τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και των συνδικάτων τους! Η νίκη στον αγώνα των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία είναι νίκη για όλους!

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                          Ο γραμματέας

Ρέππα Ντίνα                    Σακαρετσάνος Λάμπρος