Η αποφυλάκιση του δολοφόνου, στελέχους της Χρυσής Αυγής, Ρουπακιά αποτελεί πρόκληση στους αγώνες του λαού μας ενάντια στο φασισμό

2016-04-03 04:14

 

Καταγγέλλουμε την αποφυλάκιση του δολοφόνου στελέχους της Χρυσής Αυγής Γιώργου Ρουπακιά.

 

Η αποφυλάκιση του, αποτελεί πρόκληση, όχι μόνο για την οικογένεια του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, αλλά και για το σύνολο των θυμάτων της εγκληματικής και ναζιστικής αυτής οργάνωσης. Προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα του λαού μας.

 

Είναι τεράστιες οι ευθύνες και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των προηγούμενων, γι' αυτή την εξέλιξη. Οι δικαιολογίες για έλλειψη χώρου διεξαγωγής της δίκης μόνο ως αστειότητες μπορούν να εκληφθούν!

 

  Σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες που ζει ο λαός μας, η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι παράλληλα  αγώνας ενάντια στις πολιτικές παλιών και νέων μνημονίων, της Ε.Ε., των κυβερνήσεών τους, της φτώχειας, του αυταρχισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των καταπιεσμένων. 

 

Οι φασίστες με το δήθεν αντιμνημονιακό τους προσωπείο που εξαντλείται μόνο στα λόγια, στηρίζουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Η υπεράσπιση των συμφερόντων των μεγαλοεφοπλιστών, οι δηλώσεις Μιχαλολιάκου ότι «η ρήξη σήμερα θα ήταν εγκληματική ενέργεια σε βάρος του έθνους», η υποστήριξη του «ευρώ με σκληρούς όρους» και της Ευρώπης-φρούριο των πολέμων, των πογκρόμ και των φραχτών που πνίγει χιλιάδες πρόσφυγες στα σύνορά της, ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων, της Ε.Ε.  και της εργοδοσίας. Στην πραγματικότητα η Χ.Α. δεν πρόκειται ποτέ να συγκρουστεί με τα μνημόνια και τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτό που κάνει κατά κύριο λόγο και με συστηματικό τρόπο είναι να επιχειρεί να στρέψει το λαϊκό θυμό ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, της γης τους κολασμένους, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους πραγματικά υπεύθυνους, το μεγάλο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκφραστές.  

 

  Οι μόνοι που μπορούν στην πράξη να τσακίσουν τα σχέδια των φασιστών, να τους απομονώσουν και να τους στείλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας είναι το μαχητικό εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα, μαζί με τον οργανωμένο λαό.

 

Καμία ανοχή δεν πρέπει να υπάρξει από τους εργαζόμενους και τη νεολαία απέναντι στους νοσταλγούς του Χίτλερ, στους δολοφόνους του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, και όλων των άλλων εγκληματικών ενεργειών που έκανε η Χρυσή Αυγή χτυπώντας Συνδικάτα και συνδικαλιστές, όπως έκαναν με το Συνδικάτο στο Πέραμα.

 

Δε θα αφήσουμε τους φασίστες να ποτίσουν τις ψυχές των παιδιών  με το δηλητήριο του φασισμού. Θα μιλήσουμε καθαρά και άφοβα στους μαθητές για το φασισμό και τις αιτίες που τον γεννούν.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Η πρόεδρος             Η γραμματέας

 

                                         Γράφου Ματίνα             Ρέππα Ντίνα