Ενημερωτικό αιρετών εκπροσώπων στο ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας, Μιλτσακάκη/Δίπλα (Παρεμβάσεις): οργανικά κενά ΠΕ70, ΠΕ60 , ΠΕ06 , ΠΕ11 , ΠΕ79 Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ 20

2018-05-31 19:36

Των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας

 

Μιλτσακάκη Μιχάλη (τακτικός), 

τηλ: 6974513866 mmilts1@gmail.com 

Δίπλα Νατάσα  (αναπληρωματική),

τηλ: 6972339679 diplanat@gmail.com

 

Εκλεγμένων με το Ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

30/5/2018

Το ΠΥΣΠΕ και τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι «άβατο». Οι αιρετοί εκπρόσωποί έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και όλους τους συναδέλφους για το ότι συμβαίνει σε αυτά. Υπερασπίζονται τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα με όρους κινήματος και όχι προσωπικών εξυπηρετήσεων. Φως στα σκοτεινά δωμάτια, άμμος στα γρανάζια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

 

Ενημέρωση

 

Α. Καταψηφίσαμε τον προσδιορισμό των οργανικών κενών στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ 29/5/2018. Τα κενά εγκρίθηκαν με 3-2. Καταψηφίσαμε γιατί όπως δηλώσαμε και στο προηγούμενο ενημερωτικό, τα κενά  που προσδιόρισε το ΠΥΣΠΕ βρίσκονται εξαιρετικά μακριά από τις πραγματικές εκπαιδευτικές ανάγκες και τις διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος  και απολύτως ενταγμένα στις κρίσιμες αντιδραστικές εξελίξεις που φέρνουν το 4ο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του μνημονιακού αστικού μπλοκ (ΝΔ,ΠΟΤΑΜΙ,ΠΑΣΟΚ, ΕΝΩΣΗ,ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΧΑ) και οι κατευθύνσεις των δανειστών ΕΚΤ-ΕΕ, ΔΝΤ!

 

Β. Ειδικά για την προσχολική αγωγή, o υπολογισμός των οργανικών κενών των νηπιαγωγών αποτελεί πραγματικό εμπαιγμό.  Ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά, πρώτη χρονιά εφαρμογής του ΠΔ79/1-8-17 για τις εγγραφές και του Ν4521/2-5-18 για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, έχουν γραφτεί στα νηπιαγωγεία πολύ μεγάλος αριθμός νηπίων και προνηπίων. Αυτό σημαίνει ότι οι ανάγκες σε νηπιαγωγούς είναι ιδιαίτερα αυξημένες και πολύ μεγαλύτερες των  8 που υπολογίζει η Διεύθυνση.

 

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περιορίζει τους δήμους εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης σε 183 (αφαίρεσε τον δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, τον οποίο είχε αρχικά συμπεριλάβει), ακολουθώντας την ίδια μνημονιακή πολιτική περικοπών που ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια στην εκπαίδευση. Δεν συμπεριέλαβε τον δήμο Αθηναίων μέσα σε αυτούς, ούτε καν συγκρότησε τριμερή επιτροπή.

 

Αξιοποιώντας ως πρόσχημα την αντίθετη γνώμη των Δημάρχων, η κυβέρνηση που έχει και την πολιτική ευθύνη της απόφασης, επιλέγει να περιορίσει την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής, κατά κύριο λόγο, στις περιοχές που σχεδόν όλα τα προνήπια ήδη φοιτούν στο νηπιαγωγείο!

 

Για το εκπαιδευτικό κίνημα οι πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και των εργαζομένων για Ενιαίο 12χρονο Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο με 2χρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή/Εκπαίδευση, εκτός των άλλων απαιτούν:

 

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους/ες με μαζικούς διορισμούς σε όλα τα ΠΕ, απόδοση και  ίδρυση όλων των αναγκαίων οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες που εργάζονται σήμερα στο δημοτικό και νηπιαγωγείο, θεατρική αγωγή, εικαστικών, πληροφορικής, γαλλικών, γερμανικών.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Α’ διεύθυνση χρειάζεται να ενισχυθεί οπωσδήποτε με μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικού προσωπικού δασκάλων, νηπιαγωγών και όλων των ειδικοτήτων. Κενά δασκάλων υπάρχουν μέχρι τώρα ενώ πολλές είναι οι θέσεις εργασίας που δεν καλύπτονται από τις αντίστοιχες ειδικότητες. Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι τη νέα σχολική χρονιά χρειάζεται να γίνει μεγάλος αριθμός προσλήψεων όλων των ΠΕ, διαφορετικά θα ασκηθούν μεγάλες πιέσεις για μετακινήσεις μαθητών, συμπτύξεις τμημάτων, συγχωνεύσεις τμημάτων σε συστεγαζόμενα σχολεία, μείωση των ολοήμερων τμημάτων κ.λπ.

 

Το εκπαιδευτικό κίνημα και τα σωματεία της Α’ Διεύθυνσης δε θα επιτρέψουν καμία απολύτως καταπάτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών στο όνομα των ευρωμνημονιακών περικοπών!

 

Στο ΠΥΣΠΕ που πραγματοποιήθηκε με πράξη 20, 29/5/2018 συζητήθηκαν τα παρακάτω:

  1. Οριστική τοποθέτηση οργανικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών της Δ/νσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Τοποθετήθηκε η Κούλλια Μαρία ΠΕ70 στο 107ο  Δ.Σ. Αθηνών  και η Δημοπούλου Μαρία ΠΕ70 στο 2ο Δ.Σ.  Ηλιούπολης. Και οι δύο εκπαιδευτικοί τοποθετήθηκαν στο σχολείο της πρώτης τους προτίμησης.

 

  1. Προσδιορισμός κενών οργανικών θέσεων της Δ/νσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας, κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ11, ΠΕ60, ΠΕ70, ΠΕ79, ΠΕ86 και ΠΕ91, μετά την οριστική τοποθέτηση των οργανικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών.

2018/5/29 ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ

 

 

 

 

ΠΕ70        

 

168

 

 

 

 

ΠΕ60          

 

8

 

 

 

 

ΠΕ06          

 

5

 

 

 

 

ΠΕ11          

 

5

 

 

 

 

ΠΕ79         

 

24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

               

 

 

Στην Α΄ Διεύθυνση Αθήνας, κοινοποιήθηκε e-mail το οποίο ενημερώνει ότι υπάρχει αίτημα ανάκλησης από τη Διαύγεια της υπουργικής απόφασης που αφορά την Κατανομή των οργανικών θέσεων κλάδων των παραπάνω ειδικοτήτων σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οπότε ο προσδιορισμός των κενών οργανικών θέσεων ΠΕ05, ΠΕ07, Πε86, ΠΕ91, θα πραγματοποιηθεί μετά την δημοσιοποίηση του ΦΕΚ που αφορά τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση. Ο προσδιορισμός των κενών των συγκεκριμένων ΠΕ παραπέμπεται στη συνεδρίαση επόμενου ΠΥΣΠΕ(πιθανά την επόμενη εβδομάδα).

 

Έπειτα από την με αριθμό 20/29-05-2018 Πράξη του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας καλούνται οι εκπαιδευτικοί Γενικής Αγωγής των παραπάνω κλάδων, που έχουν υποβάλει αίτηση για βελτίωση θέσης - οριστική τοποθέτηση ή έχουν μετατεθεί από άλλα ΠΥΣΠΕ, να υποβάλουν δήλωση προτίμησης αποκλειστικά μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr) από την Τρίτη 29 Μαΐου έως και την Κυριακή 03 Ιουνίου 2018.

 

Στην Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση συμμετέχουν:

 

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Αριστοτέλης,

Ανεξάρτητη  Παρέμβαση/Αθηνά,

Δάσκαλοι σε Kίνηση/Παρθενώνας,

 Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Ρόζα Ιμβριώτη, Εκπαιδευτικοί σε δράση/Μ. Παπαμαύρος, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Μακρυγιάννη