Ενημερωτικό 2ο, Ρέππα Ντίνα, αιρετός εκπρόσωπος ΠΥΣΠΕ Α' Αθήνας, εκλεγμένη με τις Παρεμβάσεις: Προσλήψεις αναπληρωτών... και τα κενά κατά το δοκούν του διευθυντή εκπαίδευσης

2019-01-24 07:11

κατεβάστε το αρχείο με το ενημερωτικό εδώ 

κατεβάστε το αρχείο με τον αναλυτικό πίνακα εδώ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 2o

Της εκπροσώπου των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας

Εκλεγμένης με το Ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

 

 

Ρέππα Ντίνα (τακτική), 

τηλ: 6977003052 paremvasisntina@gmail.com

 

 

Το ΠΥΣΠΕ και τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι «άβατο». Οι αιρετοί εκπρόσωποί έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και όλους τους συναδέλφους για το ότι συμβαίνει σε αυτά. Υπερασπίζονται τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα με όρους κινήματος και όχι προσωπικών εξυπηρετήσεων. Φως στα σκοτεινά δωμάτια, άμμος στα γρανάζια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

 

23/1/2019

Προσλήψεις Αναπληρωτών… και τα κενά κατά το δοκούν του διευθυντή εκπαίδευσης!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1.             Στις 16/1 προσλήφθηκαν στην Α’ Αθήνας διάφορα ΠΕ, ειδικής και γενικής αγωγής για τα οποία επισυνάπτεται αναλυτικός πίνακας, με την κατηγορία, τον αριθμό προσλήψεων, την αποδοχή, τα κενά που δόθηκαν. Ο αριθμός αρνήσεων φτάνει στο 50% κι αυτό γιατί με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και των πολιτικών δυνάμεων (ΝΔ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΠΟΤΑΜΙ κ.λπ.) που ψήφισαν και εφάρμοσαν μνημόνια, το καθεστώς της μόνιμης αναπλήρωσης, η απόλυση κάθε 21 Ιούνη και η απουσία διορισμών εδώ και μια δεκαετία σχεδόν, κάνει την ανάληψη υπηρεσίας στη μέση της χρονιάς και κάθε φορά σε άλλο τόπο, ασύμφορη και εξαιρετικά δύσκολη!

 

2.              Στον πίνακα αυτό αποκαλύπτεται ότι ενώ βρισκόμαστε στη μέση της χρονιάς, τα κενά παραμένουν σημαντικά και θα μεγαλώνουν, γιατί οι ανάγκες της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι συνεχείς. Η ικανοποίηση του αιτήματος των εκπαιδευτικών σωματείων για επιπλέον 1% σε εκπαιδευτικό προσωπικό ώστε να καλύπτονται άμεσα όλα τα κενά και οι έκτακτες απουσίες, αποδεικνύεται απολύτως αναγκαίο, ειδικά για μία διεύθυνση στο μέγεθος της Α’ Αθήνας!

 

3.             Ο διευθυντής εκπαίδευσης παρανόμησε για άλλη μια φορά και δεν συγκάλεσε το ΠΥΣΠΕ, όπως ορίζει η νομοθεσία, για να κάνει εκτίμηση των κενών που θα δοθούν στους αναπληρωτές. Τα κενά δόθηκαν με αποκλειστική ευθύνη του διευθυντή εκπαίδευσης. Κατά την εκτίμησή μας, εκτός των τμημάτων ΖΕΠ που δόθηκαν σωστά τα κενά, για όλα τα υπόλοιπα ΠΕ τα κενά που δόθηκαν είναι ελλειπή. Ο διευθυντής εκπαίδευσης παρανόμως, επέλεξε ποια κενά θα καλύψει και ποια κενά θα αποκρύψει. Ελέγξτε αν έχουν καταγραφεί και δοθεί τα κενά σε όλα τα ΠΕ, ειδική και γενική αγωγή, που έχουν τα σχολεία και νηπιαγωγεία σας. 

 

4.             Ειδικά στους ΠΕ70 και ΠΕ60 δόθηκαν τόσα κενά όσοι οι εκπαιδευτικοί που αποδέχτηκαν και αποκρύφθηκαν όλα τα υπόλοιπα. Ο διευθυντής εκπαίδευσης έκανε επιλογή των κενών κατά την προσωπική του κρίση, παραβιάζοντας κάθε αρχή δεοντολογίας, εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής λογικής. Έτσι, δεν έδωσε κενό το 77ο ΔΣ, αγνοώντας και παραβλέποντας ότι το τμήμα αυτό έχει άμεση και απόλυτη ανάγκη σταθερού και υποστηρικτικού περιβάλλοντος, ύστερα από την ξαφνική απώλεια του δασκάλου του και παρέπεμψε την κάλυψη του κενού για την επόμενη φάση προσλήψεων. Με την ίδια λογική λειτούργησε και για το 63ο ΔΣ, όπου όφειλε να καλύψει το κενό που δημιουργείται από τον αιρετό, παρεμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων του. Αντίστοιχη λογική υπήρξε και σε πολλά άλλα ΠΕ, π.χ. ΠΕ07 όπου δεν δόθηκαν τα κενά του 54ου και 55ου ΔΣ καθώς και πλήθος κενών για ΠΕ08 και ΠΕ91.

 

5.              Για την παράλληλη στήριξη η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι οι νέες προσλήψεις κάλυψαν έκτακτα κενά και ότι όλα τα παιδιά που έχουν γνωμάτευση ΚΕΔΥ για πλήρη παράλληλη στήριξη, έχουν έναν/μία εκπαιδευτικό παράλληλης (24 ωρών). Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να το ελέγξουν και να ενημερώσουν για κάθε απόκλιση αντίστοιχα τα σωματεία τους και εμάς.

 

6.             Έγινε από εμάς έλεγχος της νομιμότητας της διαδικασίας των τοποθετήσεων των αναπληρωτών με βάση την κατάταξή τους και τις δηλώσεις προτίμησης. Διαπιστώσαμε ότι ακολουθήθηκε η νομοθεσία. Προηγήθηκαν οι ειδικές κατηγορίες και στη συνέχεια ακολουθήθηκε η σειρά των πινάκων. Υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα ελέγχου της διαδικασίας, των φακέλων κλπ έχουν και όλοι οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί.

 

7.             Καλούμε του συλλόγους διδασκόντων να ενημερώνουν τα σωματεία τους και εμάς για τα κενά όλων των ΠΕ που έχουν ή προκύπτουν, έτσι ώστε να διεκδικούν/ούμε την άμεση κάλυψή τους

 

8.             Η ανάρτηση όλων των κενών, των τοποθετήσεων, των υπηρεσιακών μεταβολών, όλων των συνεδριάσεων με την ημερήσια διάταξη τους καθώς και των αποφάσεων του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και κάθε άλλης πράξης που υπόκεινται σε έλεγχο, οφείλει να δημοσιοποιείται και να αναρτάται στο σάιτ της διεύθυνσης. Δεσμευόμαστε ότι θα ενημερώνουμε για όλα τα ζητήματα τα εκπαιδευτικά σωματεία, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες και θα συμβάλλουμε για την αγωνιστική συλλογική διεκδίκηση.

 

Β. 1η Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας

 

Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση στις 15-01-2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 09:00, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

 

Θέμα 1ο: Τροποποίηση τοποθέτησης εκπ/κού

 

Η Φλισκούνη Ελένη, ΠΕ11 τοποθετήθηκε ύστερα από αίτησή της στο 5ο Γαλατσίου (11 ώρες), 65ο Αθηνών (3 ώρες) και 112ο Αθηνών (6 ώρες), λόγω του ότι πλεόναζε στο 4ο Αθηνών μετά την επιστροφή του εκπαιδευτικού που αναπλήρωνε.

 

Θέμα 2ο: Ενστάσεις εκπαιδευτικών Δ/νσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας

 

Το ΠΥΣΠΕ απέρριψε με ψήφους 3-2 (μειοψήφισαν οι αιρετοί) τις ενστάσεις 3 εκπαιδευτικών κατά του πίνακα εκπ/κών της Δ/νσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας που αιτούνται βελτίωση θέσης ή οριστική τοποθέτηση  εντός του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας.

Θέμα 3ο: Χορήγηση αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή

 

Εγκρίθηκαν 12 άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου, για ΠΕ70 από το 8ο ΔΣ Ζωγράφου, προκειμένου να απασχοληθεί ως μουσικός στην επιχείρηση, 137ο Αθηνών προκειμένου να εργαστεί ως υπάλληλος γραφείου, από το 24ο Αθηνών προκειμένου να εργαστεί ως υπάλληλος γραφείου, από το 64ο ΔΣ Αθηνών, προκειμένου να απασχοληθεί σε Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου τις θεματικές ενότητες "Σύγχρονες Παιδαγωγικές, από 91ο ΔΣ Αθηνών, προκειμένου να εργαστεί ως θεατροπαιδαγωγός, ΠΕ70ΕΑΕ από το 79ο ΔΣ Αθηνών προκειμένου να εργαστεί ως υπάλληλος γραφείου, από το 7ο Γαλατσίου, ΠΕ70.50 από το 1ο ειδικό Βύρωνα, προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες της ως επόπτρια, ΠΕ71 από το 10ο ειδικό Βύρωνα, προκειμένου να συνεργαστεί για το σχεδιασμό και τη διαφοροποίηση προγραμμάτων για μαθητές με ειδικές εκπ/κές ανάγκες, χωρίς η ίδια να παρέχει διδακτικό έργο, από το 12ο ΔΣ προκειμένου να δουλέψει ως μουσικός, ΠΕ79.01 από το 142ο Αθηνών, προκειμένου να εργαστεί ως ζωγράφος, και ΠΕ16.01 από το 8ο Ζωγράφου προκειμένου να εργαστεί ως μουσικός

 

Θέμα 4ο: Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών

 

Δόθηκαν σε 8 συνάφειες μεταπτυχιακών τίτλων,  από το 1ο ΔΣ Βύρωνα Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης "Σπουδές στην Εκπαίδευση" της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, από το 149ο Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης "Σπουδές στην Εκπαίδευση" της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, από το 91ο Νηπ. Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης "Μεταπτυχιακός Τίτλος στη Διοίκηση Σχολικών Μονάδων" του Πανεπιστημίου Frederick της Κύπρου, από το 30ο ΔΣ Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών "Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου" (κατεύθυνση: Διαπολιτισμική Εκπαίδευση) της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το 5ο Ζωγράφου, Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης "Διδακτική Βιολογίας"  του Τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από το 91ο Νηπ. Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης "Μεταπτυχιακός Τίτλος στη Διοίκηση Σχολικών Μονάδων" του Πανεπιστημίου Frederick της Κύπρου, από το 52ο Αθηνών, Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης "Ηλεκτρονικός Αυτοματισμός"  του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων Φυσικής και Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Στην Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση συμμετέχουν:

 

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Αριστοτέλης, Ανεξάρτητη  Παρέμβαση/Αθηνά,

Δάσκαλοι σε Kίνηση/Παρθενώνας,

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Ρόζα Ιμβριώτη, Εκπαιδευτικοί σε δράση/Μ. Παπαμαύρος, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Μακρυγιάννης