ΔΟΕ: Συνεχίζουμε δυναμικά με την απεργία αποχή που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση. (ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ)

2024-03-01 11:46

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα οι οποίοι συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία αποχή ενάντια στην αντιπαιδαγωγική – αντεπιστημονική ατομική «αξιολόγηση» του νόμου 4823/21 και της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Έντρομη, μπροστά στην αποφασιστική συμμετοχή των εκπαιδευτικών η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.  με μια αγωγή «για γέλια και για κλάματα» αποκαλυπτική της παντελούς έλλειψης γνώσης των τεκταινόμενων στο δημόσιο σχολείο και των μορφωτικών αναγκών των μαθητών, πήρε την πολιτική απόφαση να μεθοδεύσει την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης, πολιτικής και καταχρηστικής. Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών την Τρίτη 27-2 δεν ήταν αυτή που επιθυμούσε. Η απεργία κρίθηκε παράνομη για καθαρά τυπικούς λόγους σε σχέση με τη μη εφαρμογή διατάξεων του νόμου Χατζηδάκη και όχι πολιτική ή/και καταχρηστική. Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά τη μη προκήρυξη της απεργίας από τη Γενική Συνέλευση (όταν το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει εκ του καταστατικού του τη δυνατότητα προκήρυξης απεργίας, είχε σχετική εξουσιοδότηση από Γενική Συνέλευση αλλά και η 92η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επικύρωσε την απόφαση) και υποχρέωση προσφυγής για «διάλογο» στον ΟΜΕΔ (τη στιγμή που η ίδια η αγωγή του Υπουργείου επικαλείται την ύπαρξη διαλόγου).

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. μετά από αυτήν την απόφαση, ζήτησε, την ίδια ημέρα, από την υπερκείμενη τριτοβάθμια οργάνωση, την Α.Δ.Ε..Δ.Υ. να κηρύξει και εκείνη την απεργία αποχή, δίνοντας το μήνυμα της συνολικής εναντίωσης του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, τον αυταρχισμό και την επιβολή πολιτικών διαλυτικών για τον κοινωνικό πυλώνα της δημόσιας εκπαίδευσης. Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σήμερα, 29-2-2024 επέδωσε το εξώδικο κήρυξης της απεργίας-αποχής στο Υπουργείο Παιδείας.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς να υπογράψουν (και στη συνέχεια να πρωτοκολληθεί στη σχολική μονάδα), το νέο έντυπο συμμετοχής στην απεργία-αποχή που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (όπως έκαναν μέχρι τώρα με το αντίστοιχο έντυπο της Δ.Ο.Ε.) τονίζοντας πως καμιά συνέπεια δεν υπήρξε, για κανένα/καμία συνάδελφο, με την έως τώρα μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή.

Τονίζουμε, επίσης, ότι , συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση διδασκαλιών των συναδέλφων από αξιολογητές.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους/τις λειτουργούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συνεχίσουν να πορεύονται τον δρόμο του αγώνα, με βάση τον αγωνιστικό σχεδιασμό  που οργανώνεται και ανακοινώνεται βήμα βήμα από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., μέχρι να αναγκάσουμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να αποσύρει όλα τα αντιδραστικά νομοθετήματα και να δεχθεί τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο,  για τη θωράκιση του δημόσιου σχολείου.

 

ΔΗΛΩΣΗ για Α_Α 29_2_2024.docx (11474)