Αθώοι ελλείψει δόλου οι Μάρκος Σκούφαλος και Γιώργος Αμπαζής

2018-05-13 09:14

Ψήφισμα συμπαράστασης είχε εκδόσει και το σωματείο μας "Αριστοτέλης"

 

Αθώους ελλείψει δόλου κήρυξε το μονομελές πλημμελειοδικείο Χίου τα στελέχη του ΚΚΕ κ.κ. Μάρκο Σκούφαλο και Γιώργο Αμπαζή, οι οποίοι είχαν παραπεμφθεί μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο εκπρόσωπος της κοινωφελούς συνεταιριστικής επιχείρησης «Ακμή».

 

Η τυπική λήξη της διαμάχης, που κράτησε τρία και πλέον χρόνια με συνεχείς αναβολές στα δικαστήρια, δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, 2 Μαΐου 2018, αφού είχε προηγηθεί μια επί της ουσίας συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς των δύο πλευρών, με την κατάθεση στο δικαστήριο εκ μέρους των δύο στελεχών του ΚΚΕ ενός επεξηγηματικού κειμένου, το οποίο και απεδέχθη η πλευρά του μηνυτή.

 

Στο κείμενο αυτό οι κ.κ. Σκούφαλος και Αμπαζής επισημαίνουν ότι οι δηλώσεις τους είχαν αμιγώς ιδεολογικό χαρακτήρα, εστρέφοντο κατά της τότε δημοτικής αρχής κι όχι κατά του μηνυτή και στόχο είχαν να ανακόψουν την δραστηριοποίηση των ΚοινΣΕπ και να προστατεύσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων.

 

Μετά την κατάθεση του κειμένου, το δικαστήριο προχώρησε και τυπικά στην έκδοση απόφασης, κηρύσσοντας αθώους τους δύο κατηγορούμενους ελλείψει δόλου.

 

πηγή: https://astraparis.gr