Άρον Άρον η ψήφιση του ν/σχεδίου! Πιθανή η κατάθεση του σήμερα 7/1. Μπορεί να ενταχθεί και ως τροπολογία.

2019-01-07 08:15

Άρον Άρον φαίνεται να φέρνει το ν/σχέδιο για το νέο σύστημα προσλήψεων το Υπουργείο Παιδείας φοβούμενο τις αντιδράσεις που μεγαλώνουν κάθε μέρα. Ελπίζει ότι με το τρόπο αυτό θα "κλείσει" το ζήτημα χωρίς να δοθεί ο χρόνος να αναπτυχθούν αγώνες και κινητοποιήσεις. Το εκπαιδευτικό κίνημα θα τους διαψεύσει για άλλη μια φορά!

Σύμφωνα με ενημέρωση από εκπαιδευτικά site είναι πολύ πιθανή η κατάθεση του νομοσχεδίου ακόμα και σήμερα 7/1 ίσως με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αφού θα διαμορφωθεί στην τελική του μορφή μετά από τον νομικό έλεγχο από τη Βουλή, την συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων (Ε.Μ.Υ.) της Βουλής και την συζήτηση στην Ολομέλεια.

Υπενθυμίζουμε ότι η διαδικασία του κατεπείγοντος (αν επιλεχθεί) μειώνει τον χρόνο συζήτησης στην Ε.Μ.Υ. και στην Ολομέλεια.

Με δεδομένο ότι το νομοσχέδιο δέχεται βολές από όλους σχεδόν τους συλλόγους και τις ομοσπονδίες εκπαιδευτικών, θα είναι δύσκολη η διαδικασία συζήτησης τόσο στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων όσο και στην Ολομέλεια.

Μία ακόμα δυνατότητα για γρήγορη ψήφιση του νομοσχεδίου είναι η ένταξη του ως τροπολογία σε άλλο νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη “τρέχει” η διαδικασία ψήφισης του Νομοσχεδίου για τις συνέργειες ΕΚΠΑ, Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Το νομοσχέδιο αυτό θα ψηφιστεί έως τις 15/1/2019.