Αριστοτέλης: Το δίκιο δεν δικάζεται! Κάτω τα χέρια από τον αγωνιστή δάσκαλο Ηλία Σμήλιο που δικάζεται για τη δράση ενάντια στους πλειστηριασμούς

2019-05-16 07:36

14/5/2019

 

Την Τετάρτη 15/5 γίνεται η πρώτη από τις δίκες των μελών του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κατά των πλειστηριασμών.

 

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο αγωνιστής Ηλίας Σμήλιος, δάσκαλος και δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, «ως υποκινητής σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που, με ενωμένες δυνάμεις διέπραττε βιαιοπραγίες», δηλαδή σύμφωνα με το κατηγορητήριο «φωνασκούσαν», «εκφωνούσαν συνθήματα» και «πλησίαζαν απειλητικά την έδρα του Ειρηνοδικείου, όπου ίστατο η επί του πλειστηριασμού υπάλληλος», πρόεδρος τότε του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, εμποδίζοντας τη διενέργεια του πλειστηριασμού».

 

Η δίκη αυτή στόχο έχει να τρομοκρατήσει το λαό, να περάσει το μήνυμα ότι κάθε αντίσταση είναι μάταιη. Δε θα τους περάσει. Κάθε αντίσταση είναι μονόδρομος. Απέναντι στην καταστολή έχουμε τη δύναμη της αλληλεγγύης!

 

Καλούμε κάθε σωματείο, επιτροπή και συλλογικότητα αγώνα, φορέα του μαζικού λαϊκού κινήματος, κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο και μαχόμενο κοινωνικά πολίτη να πάρει θέση και να σταθεί ασπίδα για τους διωκόμενους αγωνιστές στις δίκες που ξεκίνησαν.

 

– Κανένα  λαϊκό σπίτι στα χέρια κράτους-τραπεζίτη – Όχι στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις – Διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών

 

ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-5, 11π.μ.,

ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

 

 

 

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

                                   Η πρόεδρος                                      Ο γραμματέας

                     

                                Χαλικιά Τατιάνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος