Αριστοτέλης: Ψήφισμα για την επιχείρηση αθώωσης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

2020-01-08 21:06

6/1/2020

Καταγγέλλουμε την τελική επιχείρηση αθώωσης της εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με την πρόταση της Εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου. Η εισαγγελική πρόταση δεν έγινε φυσικά σε πολιτικό κενό, αντίθετα κατατίθεται σε μια περίοδο που ο κρατικός αυταρχισμός και η αστυνομική βία που ασκεί η κυβέρνηση της ΝΔ, στο όνομα του «Νόμου και της Τάξης» κορυφώνονται ενάντια στα κινήματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Ουσιαστικά η Εισαγγελέας αναπαρήγαγε όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων ναζιστών, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να υιοθετήσει τόσο την δήλωση του Κασιδιάρη ότι «Η δολοφονία Φύσσα ήταν δολοφονία κατά της Χρυσής Αυγής» όσο και τον ισχυρισμό του Μιχαλολιάκου ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για την δολοφονία Φύσσα αφορούσε δήθεν την ανάληψη της εκλογικής-πολιτικής φθοράς του μορφώματος της Χρυσής Αυγής! Ουσιαστικά αθώωσε την όλη οργανωμένη εγκληματική δράση της ναζιστικής συμμορίας που εκφράστηκε με την συγκρότηση Ταγμάτων Εφόδου που δρούσαν μεθοδικά, προαποφασισμένα και με κεντρική πολιτική καθοδήγηση. Εγκληματική δράση με σταθερότητα και διάρκεια στο χρόνο που περιλαμβάνει επιθέσεις και δολοφονίες μεταναστών, πολιτικών της αντιπάλων και συνδικαλιστών.  Σε όλα αυτά η κ. Εισαγγελέας είδε μόνο μεμονωμένα περιστατικά. Για δεύτερη φορά μετά από 75 μήνες, όπως σωστά επεσήμανε η Μάγδα Φύσσα δολοφονήθηκε και πάλι ο Παύλος.

Αυτή της η στάση δείχνει την πρόθεση της να λειτουργήσει ως πλυντήριο των εγκλημάτων της ναζιστικής οργάνωσης και με την πρόταση της να ανοίξει το δρόμο για την τελική αθώωση των δολοφόνων-φασιστών. Είναι η φωνή του βαθέος κράτους και των μηχανισμών του που δείχνει τη σύμπλευσή τους με τον φασισμό.

Η πρόταση αυτή είναι απαράδεκτη και προκλητική απέναντι στα θύματα της ναζιστικής οργάνωσης, αλλά δεν έρχεται από το πουθενά. Η δίκη της Χρυσής Αυγής, με ευθύνη των μέχρι τώρα κυβερνήσεων τράβηξε πάνω από 6 χρόνια, ενώ οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα αναδεικνύονται ως ασπίδα προστασίας του ηγετικού πυρήνα των χρυσαυγιτών. Αλλά  και η μεγάλη κωλυσιεργία που υπήρξε στη δίκη στην κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ, η προσπάθεια ν’ αναθεωρηθεί το άρθρο 187 του Π.Κ και η συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης να μετατραπεί από αυτοτελές αδίκημα σε απλή επιβαρυντική περίσταση της ένταξης και η πολιτική νομιμοποίηση της παρουσίας των φασιστών στο Καστελλόριζο άνοιξαν το δρόμο για τις σημερινές αρνητικές εξελίξεις.

Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη Εισαγγελέας ουσιαστικά αποσιώπησε αλλά και διαστρέβλωσε το τεράστιο αποδεικτικό υλικό που παρουσιάστηκε στην πολύχρονη αυτή ακροαματική διαδικασία, (καταθέσεις μαρτύρων, βίντεο, έγγραφα της δικογραφίας ακόμα και τις δηλώσεις των ίδιων των κατηγορουμένων.)

Ο φασισμός είναι όπλο του συστήματος και πολλές φορές αποδείχτηκε και στη δίκη, από πόσο ψηλά απολαμβάνει στήριξη και κάλυψη. Στην περίοδο της κρίσης στράφηκε ανοιχτά και με δολοφονικές μεθόδους εναντίον των εργατικών συνδικάτων (επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού/ΠΕΝΕΝ, στους Αιγύπτιους εργάτες), των μεταναστών (δολοφονία Σαρχζάτ Λουκμάν, επιθέσεις στον Ασπρόπυργο), στους αγωνιστές αντιφασίστες στις γειτονιές, όπως σε συναγωνιστές της Λαϊκής Συνέλευσης Σεπόλια-Κολωνός-Ακ. Πλάτωνα, στα στελέχη του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, των απειλών στο εκπαιδευτικό έργο σε σχολεία και νηπιαγωγεία του Συλλόγου μας κ.λπ. και συντάχθηκε με τα συμφέροντα των εφοπλιστών και γενικά του ελληνικού κεφαλαίου. Και στην παρούσα φάση το αστικό πολιτικό σύστημα προσπαθεί να κρατήσει τη ναζιστική συμμορία ως εφεδρεία στο πολιτικό σύστημα, δολοφονικό όπλο απέναντι στο εργατικό κίνημα και τη πάλη του για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Γι αυτό και με την εισαγγελική πρόταση η ηγεσία της ναζιστικής συμμορίας παραμένει ανέγγιχτη, από ποινική άποψη και καταδικάζεται μόνο ο Ρουπακιάς ως αναλώσιμο υλικό των Ταγμάτων Εφόδου. Αυτό έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν όπου μεμονωμένα μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν για την εγκληματική της δράση αλλά η ηγεσία και η οργάνωση έμειναν ανέπαφες και συνέχισαν το εγκληματικό τους έργο.

Ανεξάρτητα από την έκβαση της δίκης, δε θα αφήσουμε τους φασίστες να ποτίσουν τις ψυχές των παιδιών  με το δηλητήριο του φασισμού. Θα μιλήσουμε καθαρά και άφοβα στους μαθητές για το φασισμό.

Θα διδάξουμε στους μαθητές μας αξίες όπως συλλογικός αγώνας, αλληλεγγύη, ειρήνη, να μην επιτρέψουμε τη διαστρέβλωση της ιστορίας, να αναδείξουμε τις πραγματικές  αιτίες που γεννούν τον φασισμό και που δεν είναι άλλες από το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε.

Θα πάρουμε πρωτοβουλίες για την απομόνωση και αποκάλυψη του εγκληματικού, ρατσιστικού ρόλου των ναζιστών.

Όλοι οι εργαζόμενοι εντείνουμε την επαγρύπνηση και τον αγώνα μας για την απομόνωση των φασιστών παντού αλλά και για την τιμωρία τους για τα αποτρόπαια εγκλήματα που έχουν διαπράξει.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                      Ο γραμματέας