Αριστοτέλης: Ψήφισμα Αλληλεγγύης στους Απεργούς Μεταλλεργάτες της Τουρκίας

2020-02-02 19:40

2/2/2020

 

Υποστηρίζουμε την σημαντική μάχη των εργατών μετάλλου της Τουρκίας ενάντια στο διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο και διακηρύσσουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στην απεργία τους.

 

 Σε περίπτωση απαγόρευσης της απεργίας, διακηρύσσουμε ότι, σύμφωνα με την Τούρκικη νομοθεσία και νομολογία, όπως και τους εγκαθιδρυμένους διεθνείς νομικούς κανόνες, είναι δικαίωμά τους να αντισταθούν σε αυτήν την παράνομη πράξη, να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην απεργία και να αρνηθούν να αφήσουν τους χώρους εργασίας τους.

 

Υποσχόμαστε να οργανώσουμε συγκεκριμένες δράσεις αλληλεγγύης στους απεργούς που με την πάλη τους ενώνουν τον αγώνα για ψωμί και ελευθερία στην Τουρκία. Θα αντιδράσουμε σε μια πιθανή επέμβαση της κυβέρνησης κατά του νόμιμου δικαιώματος στην απεργία και απαγόρευση αυτής της πολύ σημαντικής δράσης.

 

Καλούμε τις δυνάμεις της εργατικής τάξης και των προοδευτικών κινημάτων σε όλες τις χώρες να συμπαραταχθούν με τους απεργούς ενάντια στο όλο και πιο δεσποτικό καθεστώς του Ερντογάν και της κυβέρνησής του στην υπηρεσία του κεφαλαίου.

 

Μεταλλεργάτες της Τουρκίας, είμαστε σε αλληλεγγύη με την δράση σας! Να είστε σίγουροι ότι ολόκληρος ο κόσμος της διεθνούς εργασίας είναι μαζί σας σε αυτήν την πάλη!»

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Η πρόεδρος                                      Ο γραμματέας

 

Χαλικιά Τατιάνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος