Αριστοτέλης: Καταγγελλία για την έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων!

2018-11-01 20:16

31/11/2018

 

Πρόκειται για κίνηση που στοχεύει στο χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος και στην τρομοκράτησή του

 

     Καταγγέλλουμε την έφοδο του ΣΔΟΕ, στις 31/10 στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων (υπολογιστής κ.α.), με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά!

 

     Πρόκειται για απαράδεκτο και πρωτοφανές γεγονός, που στοχεύει στην τρομοκράτηση και τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος.

 

     Την προηγούμενη μέρα (30/10) κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκανε "επίσκεψη" στην ΕΛΜΕ Πειραιά, ζητώντας μια σειρά στοιχεία, όπως πρακτικά συνεδριάσεων Δ.Σ. και Γ.Σ., ποιοι συνάδελφοι έχουν πάρει υλική βοήθεια από το ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ (προβλέπεται στο καταστατικό τους) και αν επέστρεψαν τα χρήματα αυτά (!), απολογισμούς και προϋπολογισμούς όλων των προηγούμενων ετών (!) κ.α.

 

     Η ενέργεια αυτή δεν έγινε τυχαία. Στόχος είναι τα σωματεία και η συνδικαλιστική τους δράση.

 

     Τα Συνδικάτα δεν είναι επιχειρήσεις. Η λειτουργία τους καθορίζεται από τα καταστατικά τους, όπου προβλέπονται οι διαδικασίες ελέγχου και οι κανόνες διαχείρισης και αιτιολόγησης όλων των αποφάσεων και, βέβαια και, των οικονομικών τους.

 

     Οι οικονομικές δραστηριότητες και οι αποφάσεις του Δ.Σ. των Σωματείων διαχρονικά ελέγχονται και εγκρίνονται από την εξελεγκτική επιτροπή και την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση. Είναι δημόσια και ανοιχτά σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε μέλος τους!   

 

     Ας ψάξουν λοιπόν αλλού για παραβάτες.

 

     Αποτελεί πρόκληση η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά και το ΣΔΟΕ να κυνηγούν με ανύπαρκτες κατηγορίες την ΕΛΜΕ Πειραιά (με πρόσχημα μία ανυπόστατη καταγγελία), την ώρα που στον Πειραιά δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά μεγαθήρια που έχουν ανάγει σε επιστήμη τη φοροδιαφυγή (με τις πλάτες των κυβερνήσεων) και το ξεζούμισμα των εργαζομένων.

 

Κάτω τα χέρια από την ΕΛΜΕ, από τα σωματεία και το συνδικαλιστικό κίνημα!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

           Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος