Αριστοτέλης: Καταγγελία για τις απειλές ακροδεξιών νοσταλγών της χούντας απέναντι σε μέλος του συλλόγου μας

2018-05-28 15:21

21/5/2018

 

Ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε  «ο Αριστοτέλης»,  καταγγέλλουμε την προσπάθεια ακροδεξιών site,  καθώς και αμετανόητους νοσταλγούς της χούντας να εκφοβίσουν με απειλές και ύβρεις το μέλος του Συλλόγου μας και δάσκαλο Παναγιωτίδη Γιώργο.

 

Συγκεκριμένα, ο Παναγιωτίδης Γιώργος, οδηγώντας στον Κηφισό, αντίκρυσε μία νταλίκα που έφερε το έμβλημα της Χούντας, την οποία και φωτογράφησε και στη συνέχεια ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb με το σχόλιο: Περιφερόμενη ύβρις κατά του Ελληνικού Πολιτεύματος και της Δημοκρατίας.

 

Το θέμα έλαβε μεγάλες διαστάσεις δημοσιότητας και αναπαράχθηκε από πλήθος ηλεκτρονικών εντύπων. Από εκείνη την ώρα δέχτηκε στον προσωπικό του λογαριασμό του fb  ύβρεις, χλευασμούς, απειλές κ.λπ. από αμετανόητους ή νεόκοπους χουντικούς.

 

Ο  Σύλλογος δηλώνει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στον συνάδελφο που απειλείται. Δηλώνουμε επίσης, ότι κάθε προσπάθεια εκφοβισμού ώστε να σιωπήσει η εκπαιδευτική κοινότητα απέναντι σε βαθιά αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές ενέργειες, πέφτει στο κενό! Οι νοσταλγοί της χούντας και του ναζισμού δεν μας τρομοκρατούν, όπως έχουμε αποδείξει πολλές φορές ως τώρα! Τα μέλη του συλλόγου μας έχουν την πλήρη στήριξη και κάλυψη του σωματείου μας!

 

Ο εγχώριος φασισμός, επιχειρεί μια επίμονη και μεθοδευμένη εκστρατεία λοβοτομής της ιστορικής μνήμης. Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για τον πραγματικό λόγο για τον οποίο οι νοσταλγοί της χούντας προσπαθούν ν’ ανοίξουν μέτωπο ειδικά με τον κόσμο της εκπαίδευσης. Γιατί προσπαθούν να επιβάλλουν την ιστορική λήθη και κυρίως τη διαστρέβλωση της ιστορίας για το τι πραγματικά ήταν η δικτατορία και για τα δεινά που έφερε στον ελληνικό λαό. Οι υποστηρικτές με τον πλέον ξεδιάντροπο τρόπο τόσο των ναζιστικών και φασιστικών καθεστώτων του μεσοπολέμου όσο της στρατιωτικής δικτατορίας του 1967, προωθούν τις πρακτικές και τις αξίες αυτών των καθεστώτων, που βύθισαν στο σκοτάδι και το αίμα την ανθρωπότητα και την χώρα. Οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν δημοκρατία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη, υπερασπίζονται το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα, φυλή, θρησκεία, καταδικάζουν την προσπάθεια εισβολής του φυλετισμού και του σωβινισμού στο σχολείο.

 

 Το διδακτικό και παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών δεν υπόκειται σε εκβιασμούς, δεν επηρεάζεται από τη μισαλλοδοξία, τη βία του ρατσισμού και την ξενοφοβία που επιχειρούν να εγκαταστήσουν στον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνίας οι εντολοδόχοι του μίσους.

 

Η μάχη μας για δημοκρατία και ισότητα στα σχολεία ενάντια στους νοσταλγούς του ναζισμού, του φασισμού και της δικτατορίας του 1967 είναι διαρκής κι ακλόνητη!

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

           Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος