Αριστοτέλης: Καταγγελία για την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό εργοδοτών στα Χανιά που δεν επέτρεψαν σε εργαζόμενους μαθητές να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις!

2019-06-18 01:57

12/6/2019

     Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια εργοδοτών στα Χανιά που δεν επέτρεψαν σε μαθητές-εργαζόμενους του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις. 

     Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι σηκώνουν το κύριο βάρος της λιτότητας με τους μισθούς πείνας, την ανεργία και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, η  εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία οργιάζει στους χώρους εργασίας, οι εργοδότες συνεχίζουν να παραβιάζουν ότι έχει απομείνει από τα μορφωτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

     Τεράστιες ευθύνες έχει το υπουργείο εργασίας που στην πράξη  αφήνει ασύδοτους και ανεξέλεγκτους τους εργοδότες να παραβιάζουν κατά το δοκούν εργασιακά δικαιώματα και άδειες, να επιβάλλουν καθεστώς εργασιακής γαλέρας, φόβου, πιέσεων, εκβιασμών και απειλών προς τους εργαζόμενους.

Καλούμε:

  • το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Εργασίας να διασφαλίσουν: την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών/τριών και ιδιαίτερα των εργαζόμενων στη δημόσια εκπαίδευση, αλλά και τη δυνατότητα στους συγκεκριμένους μαθητές να μην χάσουν το αναφαίρετο δικαίωμα συμμετοχής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2018-2019, παίρνοντας όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για να γίνουν πράξη τα παραπάνω.

  • τη ΔΟΕ να συντονιστεί με την  ΟΛΜΕ για το ζήτημα αυτό, στην κατεύθυνση άμεσης λύσης της απαράδεκτης κατάστασης με τα Εσπερινά σχολεία (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ). Σε κάθε περίπτωση να υπερασπιστούν με κάθε τρόπο και μέσο τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα όλων των μαθητών.

 

 

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

                                   Η πρόεδρος                                      Ο γραμματέας

                     

                                Χαλικιά Τατιάνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος