Αριστοτέλης: Καταγγελία για την αστυνομική βία στα Σεπόλια/Συμμετοχή στη συγκέντρωση Τετάρτη 27/5, 18:30, μετρό Σεπολίων

2020-05-28 00:41

27/5/2020

 

Καταγγέλλουμε το νέο κρούσμα απρόκλητης αστυνομικής βίας που συνέβη από αστυνομικές δυνάμεις των ΔΙΑΣ απέναντι σε δύο νεολαίους στο μετρό Σεπολίων.

 

Κυριακή μεσημέρι δίπλα στο σταθμό Σεπολίων, δύο νέοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα γκλοπ και κλωτσιές αστυνομικών από την ομάδα ΔΙΑΣ γιατί τους κοιτούσαν! Το πεζοδρόμιο γεμίζει αίματα όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε ενώ άμεσα κατέφτασαν και άλλες μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ καθώς και τρία περιπολικά. Λίγο αργότερα έφτασε και ασθενοφόρο. Αντί όμως, να παραλάβει τους τραυματίες, εκείνοι βρέθηκαν αιμόφυρτοι και με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα όπου παρέμειναν επί δύο ώρες, μέχρι τελικά να τους διακομίσουν στο νοσοκομείο Γεννηματάς!

 

Μάρτυρες για όλα αυτά, η μισή γειτονιά των Σεπολίων.

 

Και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο, οι περαστικοί που αντέδρασαν απειλήθηκαν με εκφράσεις: "Φύγετε από εδώ", "Θέλεις να έρθεις μέσα; Έλα εδώ!"

 

Καλούμε την πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ και κυρίως τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη (ο οποίος και αυτός στα βήματα των προκατόχων του υποκριτικά κάθε φορά υποτίθεται πως καυτηριάζει τέτοια κρούσματα αλλά στην πράξη τα ενθαρρύνει) να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες του. Τα φαινόμενα της αυθαιρεσίας και της απρόκλητης αστυνομικής βίας διαρκώς κλιμακώνονται και αυτονόητα ΔΕΝ είναι «μεμονωμένες περιπτώσεις». 

 

Επιχειρούν να τρομοκρατήσουν όλο το λαό. Καταφέρνουν ακριβώς το αντίθετο. Μας συσπειρώνεται περισσότερο έτσι, όλους τους εργαζόμενους, όλες τις γειτονιές, νέους και συνταξιούχους.

 

Συμμετέχουμε στην προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τετάρτη 28/5, στις 6.30μμ, μετρό Σεπολίων

 

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει

 

Για το ΔΣ

 

Η πρόεδρος                                      Ο γραμματέας

 

Χαλικιά Τατιάνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος