Αριστοτέλης: Εικόνες ντροπής και φρίκης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης! Κυβέρνηση-ΕΕ στυγνοί εγκληματίες! Να ανοίξουν τώρα χώροι για τους άστεγους και τους πρόσφυγες, να δοθούν όλα τα δικαιώματα κι οι ελευθερίες! Συγκέντρωση 12/1, 17.00 στο Υπ.Μεταν.Σταδίου

2017-01-11 17:49

Με τα παρακάτω λόγια ένας πρόσφυγας από το στρατόπεδο της Μόρια, αποκαλύπτει με απόγνωση τη σκληρή πραγματικότητα των στρατοπέδων συγκέντρωσης:

 

«…Κοιτάξτε πού ζούμε εμείς... Θέλουμε να φύγουμε και μας κρατάνε όμηρους εδώ. Γιατί μας φέρονται έτσι; Οι άνθρωποι μέσα στο πάγο σαν πτώματα μέσα σε ψυγείο; Πού είναι τα περιβόητα ανθρώπινα δικαιώματα;... Κοιτάξτε πώς ζούμε, κοιτάξτε τα παιδιά. Οι άνθρωποι ζούνε μέσα σε κονσέρβες σαν να πρέπει να πεθάνουμε εδώ μέσα. Λένε ότι μας δίνουν πράγματα. Ψέματα! Δεν μας δίνουν τίποτε. Αφήστε μας να συνεχίσουμε το δρόμο μας, αφήστε να φύγουμε από εδώ. Είναι φυσιολογικό πείτε μου για εσάς, άνθρωποι να ζουν εδώ μέσα σαν κατεψυγμένα ψάρια, σαν πτώματα; Τα σκυλιά σας δεν θα τα αφήνατε να ζουν υπό αυτές τις συνθήκες…».

 

Την ίδια στιγμή η κατάσταση είναι τραγική παντού! Ψεύτης ο Μουζάλας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όταν δηλώνουν ότι δεν υπάρχει ούτε ένας πρόσφυγας που να μην είναι σε στεγασμένο χώρο ή σε σπιτάκι που να μην έχει θέρμανση. Οι φωτογραφίες είναι οι εικόνες της ντροπής της Ευρώπης του κεφαλαίου που γεννά τη φτώχεια και καταδιώκει αμείλικτα τους φτωχούς! Άστεγοι και πρόσφυγες τα πρώτα θύματα!

 

Στην Ελλάδα των μνημονίων, της ανεργίας και της φτώχειας εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν να θερμάνουν τα σπίτια τους, χιλιάδες ζουν  σε παράγκες ή σε χαρτόκουτα και δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες σε σκηνές στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Μαζί με τη θερμοκρασία έχει καταρρεύσει και κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος στην Ευρώπη και στην Ελλάδα του ολοκληρωτισμού!

 

Απαιτούμε:

 

·        Να ανοίξουν τώρα εκκλησίες, μοναστήρια, γυμναστήρια, ξενοδοχεία και κάθε χώρος για να στεγαστούν και να ζεσταθούν πρόσφυγες και άστεγοι! Ειδικά στα νησιά να γίνει ακόμα και επίταξη κτηρίων αν χρειαστεί!

·        Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αυτά που υποκριτικά ονομάζονται «κέντρα φιλοξενίας» και τα κέντρα κράτησης! Οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι εγκληματίες, είναι οι σύγχρονοι δραπέτες του πολέμου και της φτώχειας!

·        Να ανοίξουν τα σύνορα

·        Να δοθούν χαρτιά και όλα τα δικαιώματα στους πρόσφυγες και μετανάστες σε στέγη, εκπαίδευση, υγεία, εργασία, ελεύθερη μετακίνηση.

Πολεμάμε τη φτώχεια, το ρατσισμό, το φασισμό και την ξενοφοβία!

Ενώνουμε τις δυνάμεις οι φτωχοί για να νικήσουμε το τέρας του κέρδους και του πολέμου που καταδιώκει τις ζωές μας

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ