Αριστοτέλης: Αλληλεγγύη στον ναύτη που κατήγγειλε τη ΝΑΤΟϊκή αποστολή

2018-11-25 23:34

22/11/2018

 

Χαιρετίζουμε τη δίκαιη αντίδραση του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη (Στρατεύσιμος Δίοπος Μηχανικός - Τ/ΜΗΧ) που βγήκε στην αναφορά επειδή  εναντιώθηκε στη συμμετοχή της φρεγάτας «Ναβαρίνον» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, όπου υπηρετεί, σε ΝΑΤΟικές αποστολές.

 

Η στάση του εκφράζει το πάγιο αίτημα του ελληνικού λαού να μη γίνει η χώρα ορμητήριο πολέμων και για αυτή την στάση τον τιμωρούν με μετάθεση σε άλλο πλοίο.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ συμμετέχει και οργανώνει φιέστες και πανηγύρια για την μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών, για τη βαθύτερη συμμετοχή στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ. Σε ολόκληρη την περιοχή, από τα Βαλκάνια ως τη Μ. Ανατολή και την Α. Μεσόγειο,  εντείνονται και πυκνώνουν οι ανησυχητικές και επικίνδυνες για τους λαούς εξελίξεις. Βαθαίνει και οξύνεται η αντιπαράθεση και οι οικονομικοί ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, Ρωσία, στα καπιταλιστικά κράτη και τις πολυεθνικές για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων και των σφαιρών επιρροής με στόχο το ξαναμοίρασμα της παγκόσμιας οικονομικής πίτας για να ξεπεράσουν την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που σοβεί τα τελευταία χρόνια.

 

Αυτή η όξυνση των ανταγωνισμών ενισχύει τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης που θα επιφέρει απρόβλεπτες συνέπειες όχι μόνο για τους λαούς της περιοχής, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κύματα των προσφύγων και ξεριζωμένων, για τους οποίους οι θύτες – κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί – χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Η ιστορία δείχνει ότι από τέτοια σχέδια με τη φωτιά, χαμένοι βγαίνουν πάντα οι λαοί και κερδίζουν το κεφάλαιο, οι πολυεθνικές και οι ιμπεριαλιστές. Αυτοί που αποφασίζουν και διατάζουν τους πολέμους, μετατρέποντας τους εργαζόμενους και την νεολαία σε «κρέας για τα κανόνια», είναι οι ίδιοι που επιβάλλουν τα μνημόνια και εξαθλιώνουν τους λαούς. Είναι οι ίδιοι βιομήχανοι και τραπεζίτες, που μας θέλουν φτηνούς και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους, που αρπάζουν με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις τα σπίτια των φτωχών.

 

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν αναγνωρίζουν σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα λαών όταν τα οικονομικά και τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα το επιτάσσουν. Αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές στην ιστορία.  Η Γιουγκοσλαβία, η Ουκρανία, η Λιβύη, η Μέση Ανατολή είναι αδιάψευστοι μάρτυρες.

 

Καμία σχέση δεν έχουν οι ανταγωνισμοί τους με αυτά που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι σήμερα. Δίνουν 4.2 δις για πολεμικούς εξοπλισμούς, έχουν κάνει το Αιγαίο Νατοϊκό στρατόπεδο. Προωθούν τα συμφέροντά των επιχειρηματικών ομίλων παίρνοντας ενεργά μέρος στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συμμετέχοντας σε πολεμικές ΝΑΤΟϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς.

 

Τα σχέδια τους στέλνουν τα πλοία σε ξένα νερά με σκοπό τη συμμετοχή στη δολοφονική ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση «Sea Guardian», στέλνουν τους φαντάρους έξω από τα σύνορα για να θυσιαστούν μπροστά στα κανόνια των ιμπεριαλιστών. 

 

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

 

Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες στα θύματα των πολέμων τους.

  • Δε δεχόμαστε κανένα ελληνικό πλοίο να σηκώσει σημαία του ΝΑΤΟ.

  • ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΤΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ

  • ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

  • ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ.

  • ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ.

  • ΕΙΡΗΝΗ, ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

           Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος