Αλληλεγγύη στο λαό της Καταλονίας

2017-10-07 11:25

 

Δηλώνουμε την υποστήριξη και αλληλεγγύη μας στη βούληση των Καταλανών πολιτών  και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα τους να αποφασίσουν από μόνοι τους για το πολιτικό μέλλον τους.

 

Καταγγέλλουμε την Ισπανική κυβέρνηση για δημοκρατικό έλλειμμα και αστυνομική τρομοκρατία με εισβολές σε κυβερνητικά κτίρια και συλλήψεις αξιωματούχων της Καταλονίας με στόχο τη μη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

 

Καταγγέλλουμε την Ισπανική κυβέρνηση για το μπλοκάρισμα, το κλείσιμο και λογοκρισία δεκάδων σελίδων στο διαδίκτυο που αφορούν το δημοψήφισμα και σε σχετικό υλικό πληροφόρησης, θυμίζοντας μας τους ναζί που έκαιγαν τα βιβλία τη δεκαετία του ‘40, ώστε οι πολίτες να μην έχουν πρόσβαση στην αλήθεια και τη διαφορετικότητα των απόψεων.

 

Τα πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες βρίσκονται σε καταστολή στην Ισπανία. Στην ΕΕ του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού καταπατούνται ακόμα και τα απλά αστικοδημοκρατικά δικαιώματα. 

 

Η λαική κυριαρχία δεν πηγάζει μόνο από το λαό ούτε υπάρχει μόνο υπέρ αυτού, αλλά ασκείται πραγματικά από αυτόν στην πιο άμεση και δημοκρατική εκδοχή.

 

Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

 

Η προστασία των μειοψηφιών είναι αναγκαίος όρος για την υπεράσπσιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων.

 

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΠΟΛΥΣΕΙ Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΕ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος                                   Ο γραμματέας

           Ρέππα Ντίνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος