ΑΔΕΔΥ: Επιστολή - Εξώδικο ΑΔΕΔΥ προς Θ. Τζήμερο

2020-12-14 12:39

14/12/2020

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε το εξώδικο που απέστειλε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με ομόφωνη απόφασή της, προς τον περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής Θ. Τζήμερο, για τις συκοφαντικές, προσβλητικές και υβριστικές αναρτήσεις που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

1. Της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων» με έδρα στην Αθήνα, οδός Ψύλλα 2 και Φιλελλήνων, ΑΦΜ, 09280328, ΔΟΥ Δ΄ Αθηνών όπως νομίμως εκπροσωπείται.

2. Του Πάιδα Ιωάννη του Τριαντάφυλλου, κατοίκου Θεσσαλονίκης, Δέρκων 23, ΑΦΜ 030207300, ΔΟΥ ΣΤ΄ Θεσσαλονίκης.

3. Του Μπράτη Δημητρίου του Γεωργίου, κατοίκου Αθηνών, Αχαΐας 6, Αμπελόκηποι, ΑΦΜ 023040018, ΔΟΥ Ψυχικού.

4. Του Κουτσιουμπέλη Σταύρου του Πάικου, κατοίκου Αθηνών, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 46-48, Βύρωνας, ΑΦΜ 025682190, ΔΟΥ ΙΖ΄ Αθηνών.

5. Του Μετόκη Ιωάννη του Σταμάτη, κατοίκου Σερρών, Κομνηνών 61, ΑΦΜ 027362938, ΔΟΥ Σερρών.

6. Του Αντωνόπουλου Τάσου του Βασιλείου, κατοίκου Αθηνών, Δοξαρά 8, Άνω Πατήσια, ΑΦΜ 023644430, ΔΟΥ Γαλατσίου.

7. Του Αρβανιτίδη Αλέξανδρου του Παναγιώτη, κατοίκου Πύργου, Γιαννιτσών 7, ΑΦΜ 034813719, ΔΟΥ Πύργου.

8. Του Δημαρά Άγγελου του Γεωργίου, κατοίκου Παλλήνης, Ερμού 10β, ΑΦΜ 037871083, ΔΟΥ Παλλήνης.

9. Του Λυμπερά Χαράλαμπου του Φώτιου, κατοίκου Ραφήνας, Προύσης 51, ΑΦΜ 055728700, ΔΟΥ Παλλήνης.

10. Του Μακράκη Γεώργιου του Νικολάου, κατοίκου Ηρακλείου, Λοχαγού Καραγιάννη 4, ΑΦΜ 137476793, ΔΟΥ Ηρακλείου.

11. Του Μαρίνη Σπύρου του Γεωργίου, κατοίκου Ναυπλίου, Μικράς Ασίας 32, ΑΦΜ 146878024, ΔΟΥ Ναυπλίου.

12. Της Πανουτσάκου Βέτας του Κωνσταντίνου, κατοίκου Αθηνών, Αμυκλών 77, ΑΦΜ 069080790, ΔΟΥ ΙΔ΄ Αθηνών.

13. Του Παπαγεωργόπουλου Ιωάννη του Κωνσταντίνου κατοίκου Αθηνών, Φειδιππίδου 12, Αμπελόκηποι, ΑΦΜ 045556300, ΔΟΥ Αμπελοκήπων.

14. Του Παπαναστάση Χρήστου του Γεωργίου κατοίκου Αθηνών, Μητροπέτροβα 41, ΑΦΜ 036139683, ΔΟΥ ΙΓ΄ Αθηνών.

15. Του Πετρόπουλου Γεώργιου του Αλέξιου, κατοίκου Αθηνών, Χαριλάου Τρικούπη 92, ΑΦΜ 046813551, ΔΟΥ Δ΄ Αθηνών.

16. Του Πολυμερόπουλου Βασίλη του Κωνσταντίνου, κατοίκου Ελληνικού Πόντου 19, ΑΦΜ 034514627, ΔΟΥ Αργυρούπολης.

2

17. Του Ρίζου Μιχάλη του Δημητρίου κατοίκου Αθηνών, Βόλου 10, ΑΦΜ 052259693, ΔΟΥ Α΄ Αθηνών.

18. Του Σαββόπουλου Στέφανου του Φιλίππου κατοίκου Δραπετσώνας, Ταξιαρχών 21, ΑΦΜ 028161063, ΔΟΥ Ε Πειραιά.

ΑΠΑΝΤΩΝ μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ

19. Του Κρητικού Μάριου του Σπυρίδωνος, κατοίκου Αθηνών, Κωνσταντίνου Καραμανλή 21, Ηλιούπολη, ΑΦΜ 021993983, ΔΟΥ Ηλιούπολης, μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

ΠΡΟΣ

Τον Γλαύκο Αθανάσιο Τζήμερο Περιφερειακό Σύμβουλο του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κάτοικο Αθηνών, οδός Ηρώδου Αττικού 27, ΤΚ 15233, Χαλάνδρι.

___________

 

Η πρώτη εξ ημών όπως γνωρίζετε είναι η τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων όλης της Ελλάδος (Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α.) που στόχο έχει την προστασία των επαγγελματικών συμφερόντων των εργαζομένων με μόνιμη σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου ή ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που απασχολούνται στο Δημόσιο, τους Ο.Τ.Α. και στα Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα που είναι στον αμιγή και αποκλειστικό έλεγχο του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. Οι υπό στοιχεία 2-18 εξ ημών τυγχάνουμε άπαντες μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, η οποία βάσει του άρθρου 16 του καταστατικού της κρίνει, αποφασίζει και προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για κάθε θέμα που αφορά τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ και τα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπεί, στα πλαίσια των αποφάσεων του Συνεδρίου και του Γενικού Συμβουλίου. Ο 19ος εξ ημών τυγχάνει μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και μαζί με όλα τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής προασπίζεται δια της παρούσας το κύρος και την φήμη της ΑΔΕΔΥ, ως τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης προστατεύουσας τα επαγγελματικά συμφέροντα των εργαζομένων του Δημοσίου, ενόψει της ομόφωνης απόφασης όλων των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στην ΑΔΕΔΥ για αποστολή της παρούσας και με δεδομένο ότι, η παράταξη που ο ίδιος εκπροσωπεί δεν έχει εκλέξει μέλος στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

 

Στις 26.11.2020 ώρα 11.16 π.μ. αναρτήσατε στον προσωπικό σας λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «FACEBOOK» το ακόλουθο κείμενο που συνόδευε σύνδεσμος-link με αναδημοσίευση του άρθρου σας με τίτλο «Κάντο όπως ο Ρήγκαν» δημοσιευθέν στις 30.5.2018 στο marketnews.gr. Η ανάρτηση συγκεκριμένα που συνόδευσε την αναδημοσίευση του εν λόγω άρθρου σας έχει λέξη προς λέξη ως εξής:

 

«Να τελειώνουμε με το αληταριό των κηφήνων εργατοπατέρων της ΑΔΕΔΥ. Εμείς τους σημερινούς απεργούς θα τους είχαμε ήδη απολύσει και θα ακολουθούσε αγωγή για ζημιές που υπέστη η Οικονομία. Αν θέλετε να σας διοικεί η ΑΔΕΔΥ, συνεχίστε να ψηφίζετε τους ασπόνδυλους».

 

Την αυτή ημέρα προβήκατε στην ίδια ανάρτηση στον προσωπικό σας λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Twitter» ώρα 11.26 μ.μ.

 

Στην ανωτέρω ανάρτησή σας κάνετε σκόπιμα χρήση υβριστικών και συκοφαντικών ισχυρισμών που είναι προφανές ότι βαίνουν πέραν του μέτρου που κρίνεται αναγκαίο για να ασκήσετε ως πολιτικό πρόσωπο κριτική στο πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου. Από το περιεχόμενο των ανωτέρω αναρτήσεών σας στους προσωπικούς σας λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «FACEBOOK» και «TWITTER» είναι απολύτως σαφές ότι προβαίνετε σε κατ’ουσίαν συλλογικό εξυβριστικό χαρακτηρισμό των υπό στοιχεία 2-18 εξ ημών, με πρόθεση προσβολής τις τιμής και της υπόληψής μας, ενόψει του ότι τυγχάνουμε άπαντες μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, που ασκεί σήμερα την διοίκησή της. Φέρεσθε συγκεκριμένα με την χρήση «αληταριό κηφήνων και εργατοπατέρων», να προσδιορίζετε συλλογικά και αρκούντως σαφώς τους συνδικαλιστές που σήμερα ασκούν την διοίκηση της ΑΔΕΔΥ, χαρακτηρίζοντάς τους υβριστικά ως «παρέα και ομάδα αλητών», που διατηρούν πελατειακές σχέσεις με την εκάστοτε πολιτική εξουσία και τους εργαζομένους στο Δημόσιο (=»εργατοπατέρων») και ως «τεμπέληδων-κηφήνων» που ζουν παρασιτικά σε βάρος των υπολοίπων συμπολιτών τους, με πρόδηλη πρόθεση προσβολής της τιμής και της υπόληψή τους. Οι αυτές υβριστικές αναφορές θίγουν ταυτόχρονα και εξίσου, το κύρος και την αξιοπιστία της πρώτης εξ ημών, ως τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης που στόχο έχει την προστασία των επαγγελματικών συμφερόντων των εργαζομένων στο Δημόσιο, αφού την παρουσιάζετε σαν μία οργάνωση που διοικείται από «ένα αληταριό, κηφήνων εργατοπατέρων και ασπόνδυλων».

 

Οι ανωτέρω δε αναρτήσεις σας στο διαδίκτυο αναπαράχθηκαν σε πλείστους λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης με ανακοινοποίηση τούτων εκ μέρους των ακολούθων σας, οι οποίοι στο μεν μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Facebook» ανέρχονται στους 35.000 στο δε μέσο κοινωνικής δικτύωσης «Τwitter» ανέρχονται στους 44.000. Εξαιτίας αυτής της εκτεταμένης εμβέλειας του διαδικτύου και συνεκτιμωμένου του αριθμού των αποδεκτών των υβριστικών και δυσφημιστικών χαρακτηρισμών που διαδώσατε, μεγεθύνεται η προσβολή τόσο της ίδιας της ΑΔΕΔΥ, όσο και των μελών της Εκτελεστικής της Επιτροπής, που θίγονται ακριβώς από την μέσω του διαδικτύου διάδοση των συκοφαντικών, δυσφημιστικών και εξυβριστικών ισχυρισμών που προπαρατέθηκαν.

 

Οι παραπάνω αναφερόμενες αξιολογικές κρίσεις και χαρακτηρισμοί, ήτοι «αληταριό κηφήνων, εργατοπατέρων…», είναι καταφανώς έντονα μειωτικές και προσβλητικές από μόνες τους, με αποτέλεσμα να συνιστούν λόγω εξύβριση προς το πρόσωπο των υπό στοιχεία 2-18 εξ ημών. Ταυτόχρονα, προσβάλλουν το κύρος και την αξιοπιστία της ίδιας της συνδικαλιστικής οργάνωσης της πρώτης εξ ημών, αφού αφήνετε να εννοηθεί ότι διοικείται από πρόσωπα που φέρουν τα απαξιωτικά χαρακτηριστικά που χρησιμοποιείτε στις αναρτήσεις σας, ότι ταυτόχρονα η ΑΔΕΔΥ «διοικεί» τον λαό μέσω μη νόμιμων απεργιακών κινητοποιήσεων τις οποίες προκηρύττει, συγκροτούμενη ταυτόχρονα από πρόσωπα που παρασιτούν σε βάρος των άλλων, ανήθικα και διατηρούντα πελατειακές σχέσεις με την εκάστοτε πολιτική εξουσία. Με τον τρόπο αυτό θέτετε εν αμφιβόλω την νομιμότητα και τα πραγματικά κίνητρα των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ, αφήνοντας να εννοηθεί αρκούντως σαφώς ότι είναι ανήθικα και υπαγορεύονται από ιδιοτελείς στόχους των συνδικαλιστών που σήμερα ασκούν την διοίκησή της, ήτοι των υπό στοιχεία 2-19 εξ ημών.

 

Επιπλέον, των ανωτέρω, οι αυτές απαξιωτικές αναφορές σας τυγχάνουν εκτός από υβριστικές και συκοφαντικές, ενόψει των αναληθών πραγματικών γεγονότων που εξυπονοούν ως συμβαίνοντα. Τούτο διότι, από τις χρησιμοποιηθείσες εξ υμών αξιολογικές κρίσεις είναι σαφές ότι αμέσως ή εμμέσως, υποκρύπτονται συμβάντα και αντικειμενικά εκδηλωτικά στοιχεία, τα οποία, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τυγχάνουν ψευδή και άγουν σε συκοφαντική δυσφήμιση των υπό στοιχεία 2-18 εξ ημών.

 

Η χρήση συγκεκριμένα των φράσεων «αληταριό κηφήνων, εργατοπατέρων» δεν αποτελεί απλώς υβριστική αξιολογική κρίση, αλλά υποκρύπτει εμμέσως ισχυρισμό ψευδούς πραγματικού γεγονότος, ήτοι ότι τα μέλη της σημερινής διοίκησης της ΑΔΕΔΥ ενδιαφέρονται μόνον για την διατήρηση της θέσης τους στην διοίκησή της, αδιαφορούν για την προστασία των επαγγελματικών συμφερόντων των εργαζομένων στο Δημόσιο και διατηρούν αθέμιτες σχέσεις με την πολιτική εξουσία. Το ότι αυτό το ψευδές πραγματικό γεγονός υπονοεί εμμέσως η ανάρτησή σας για τους υπό στοιχεία 2-18 εξ ημών, επιβεβαιώνεται από τις δημοσιευμένες επίσημες θέσεις του κόμματος «Δημιουργία, Ξανά!» του οποίου είστε ιδρυτής σε σχέση με τον συνδικαλισμό: «Πληρώνεται ενώ απεργεί, προκαλεί χάος αδιαφορώντας για το κοινωνικό κόστος, εκπροσωπεί όλο και λιγότερους, χρηματοδοτεί τα στελέχη του από παροχές του κράτους εργοδότη – δηλαδή του εξ ορισμού κοινωνικού του «αντιπάλου», δίνει απαλλαγή από εργασία, προκλητικούς μισθούς και πλουσιοπάροχες πρόωρες συντάξεις στους «σταρ της σφιγμένης γροθιάς» και του ξεχειλωμένου τραπεζικού λογαριασμού….Ο συνδικαλισμός σήμερα είναι ένας από τους δύο πόλους της κρατικής Μαφίας: ενδιαφέρεται μόνο για τα σκανδαλώδη συντεχνιακά προνόμια, τρέφεται από τη διαφθορά και τη στηρίζει με νύχια και με δόντια, προδίδοντας ταυτόχρονα την εργατική βάση για λογαριασμό της οποίας υποτίθεται ότι δρα». Συναφώς, η χρήση των ανωτέρω υβριστικών ισχυρισμών εκ μέρους σας έγινε και συκοφαντικά, αφού είναι σαφές ότι δεν χρησιμοποιήσατε τις αξιολογικές αυτές κρίσεις μόνο για να προσβάλετε την τιμή και την υπόληψη των υπό στοιχεία 2-18 εξ ημών, αλλά και για να υπονοήσετε εμμέσως ψευδή πραγματικά γεγονότα αναφορικά με την συνδικαλιστική μας δράση και τον τρόπο λήψεως αποφάσεων και εν γένει διοικήσεως της ΑΔΕΔΥ. Περαιτέρω, η χρήση της φράσεως «Αν θέλετε να σας διοικεί η ΑΔΕΔΥ, συνεχίστε να ψηφίζετε ασπόνδυλους» επίσης υποκρύπτει πραγματικά γεγονότα που τυγχάνουν ψευδή. Είναι σαφές ότι ο ως άνω ισχυρισμός σας αφήνει να εννοηθεί ότι η ΑΔΕΔΥ μετέρχεται παράνομα μέσα, και δη παράνομες απεργιακές κινητοποιήσεις όπως αυτή της 26.11.2020 (οπόταν κάνατε την επίμαχη ανάρτηση), εις τρόπον ώστε να ασκεί με αθέμιτο και εκβιαστικό τρόπο πολιτική εξουσία. Τούτο γίνεται αντιληπτό από την ένταξη της ανάρτησής σας στο άρθρο σας στο marketnews.gr με τίτλο «Κάντο όπως ο Ρήγκαν» της 30.5.2018 που την συνοδεύει: «Όμως δεν φταίει η ΑΔΕΔΥ. Τόσα χρόνια, που όποτε απεργούσε έπαιρνε αυξήσεις και επιδόματα, απέκτησε παυλωφικά αντανακλαστικά…. (Το προηγούμενο Ελληνικό Σύνταγμα, του 1952 απαγόρευε γενικώς την απεργία στο Δημόσιο. “Απεργία στο Δημόσιο σημαίνει κατάλυση του κράτους” έλεγε ο Ελευθέριος Βενιζέλος.) Άρα οι απεργοί παρανομούσαν, όπως παρανομεί και η ΑΔΕΔΥ καθώς απεργεί για θέματα δημοσιονομικού χαρακτήρα που δεν της πέφτει λόγος…. Ακόμα και με τον υπάρχοντα συνδικαλιστικό νόμο, η απεργία της ΑΔΕΔΥ είναι παράνομη. Όμως, χωρίς εκ βάθρων αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, η χώρα είναι μη κυβερνήσιμη, έρμαιο στα χέρια κάθε κρατιστή τραμπούκου που ονομάζεται συνδικαλιστής του Δημοσίου». Είναι λοιπόν σαφές ότι τόσο η ημέρα που κάνατε την ανάρτηση (λάμβανε χώρα απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ), όσο και η αναφορά σας στο ότι θα απολύατε τους σημερινούς απεργούς και θα ακολουθούσε αγωγή για τις ζημιές που υπέστη η Οικονομία υπονοούν σαφέστατα τον παράνομο χαρακτήρα της απεργιακής κινητοποίησης, αλλά και τον καταχρηστικό χαρακτήρα της, δοθέντος ότι εμμέσως ισχυρίζεστε ότι η ΑΔΕΔΥ μετέρχεται παράνομες μεθόδους (όπως η απεργία) ώστε επί της ουσίας να κυβερνά και να διοικεί με εκβιαστικό-«τραμπουκιστικό» (κατά το άρθρο σας) τρόπο την χώρα. Συνεπώς, η φράση «αν θέλετε να σας διοικεί η ΑΔΕΔΥ, συνεχίστε να ψηφίζετε ασπόνδυλους» είναι συκοφαντική γιατί εξυπονοεί τον παράνομο και καταχρηστικό χαρακτήρα της απεργιακής κινητοποίησης της 26.11.2020, ισχυρισμός πραγματικού γεγονότος απόλυτα ψευδούς, ελλείψει δικαστικής απόφασης που να κρίνει την απεργία της 26.11.2020 ως παράνομη και καταχρηστική.

 

Η χρησιμοποίηση των παραπάνω χαρακτηρισμών, αξιολογούμενων από το σύνολο της ανάρτησης και σε συνδυασμό με το άρθρο σας στο marketnews και τις απόψεις σας που εκφράζονται σε αυτό αναφορικά με την ΑΔΕΔΥ, όπως και με τις δημοσιευμένες θέσεις του κόμματός σας «Δημιουργία, Ξανά!» σε σχέση με τον κρατικό συνδικαλισμό δεν έγινε στα πλαίσια καμίας απολύτως θεμιτής και βέβαια σύννομης άσκησης, εκ μέρους σας, πολιτικής κριτικής και δεν ήταν απολύτως αναγκαία, για να εκφράσει το περιεχόμενο της άποψής σας. Τουναντίον, υποδηλώνει σκοπό εξύβρισης τόσο του νομικού προσώπου της ΑΔΕΔΥ, όσο και των μελών της Εκτελεστικής της Επιτροπής που ασκούν σήμερα την διοίκησή της, χωρίς να εντάσσεται στο πλαίσιο του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος να ασκείτε κριτική, ακόμα και σε δριμύ τόνο ή με δυσμενείς φράσεις στους συνδικαλιστές, ούτε επρόκειτο, για χαρακτηρισμό και αξιολόγηση των κοινωνικών και πολιτικών τους απόψεων, ούτε αποσκοπούσε στην ενημέρωση του κοινού, ούτε συνιστούσε κριτική, ακόμη και οξεία, των θέσεων και των συνδικαλιστικών τους δράσεων. Μπορούσε, λοιπόν, να βλάψει και έβλαψε την τιμή και την υπόληψη των εξωδίκως δηλούντων κατά τρόπο παράνομο και με πρόθεση, καθώς η προσβολή αυτή, δεν ήταν απαραίτητη, προκειμένου να ασκηθεί, κατά τρόπο αντικειμενικό το δικαίωμά σας και το νόμιμο ενδιαφέρον του κοινού. Η πρόθεσή σας να θίξετε το κύρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης της ΑΔΕΔΥ και ο εξυβριστικός σκοπός σας, επιρρωνύονται από την ανάρτηση που κάνατε στις 6.12.2020 στον προσωπικό σας λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Τwitter ώρα 12.25 μ.μ.:

 

«Γιατί κατέθεσε η ΑΔΕΔΥ λουλούδια στο σημείο που σκοτώθηκε ο #Γρηογορόπουλος; Γιατί αν ζούσε, θα είχε ήδη διορισθεί στο Δημόσιο». Εκτός του ζητήματος της ποινικώς κολάσιμης περιύβρισης νεκρού που η ανωτέρω αναφορά σας σαφώς θέτει, είναι επίσης προσβλητική για το κύρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης της ΑΔΕΔΥ, ενόσω από το περιεχόμενο των πολιτικών σας θέσεων και απόψεων προκύπτει σαφώς ότι θεωρείτε τους δημοσίους υπαλλήλους ως πρόσωπα που δεν εργάζονται, δεν χρήζουν συνδικαλιστικής εκπροσώπησης και που κατά την ιδεολογία του κόμματος σας εάν απεργήσουν πρέπει να απολυθούν. Συνεπώς, ο τρόπος που επιλέξατε και με αυτήν την ανάρτησή σας να αναδείξετε τις πολιτικές σας θέσεις για το Δημόσιο και τον κρατικό συνδικαλισμό, αποδεικνύει την υβριστική σας πρόθεση, η οποία εξικνείται στο σημείο να σπιλώσει την μνήμη θανόντος προσώπου.

 

Ενόψει των ανωτέρω, οι υβριστικοί και συκοφαντικοί ισχυρισμοί «αληταριό, κηφήνων εργατοπατέρων της ΑΔΕΔΥ…Αν θέλετε να σας διοικεί η ΑΔΕΔΥ συνεχίστε να ψηφίζετε ασπόνδυλους» τους οποίους διαδώσατε στις 26.11.2020 μέσω των προσωπικών σας λογαριασμών στο «Facebook» και «Twitter», εμπεριέχουν καταφρόνηση και απαξία, προς τα πρόσωπα, στα οποία αναφέρονται, ήτοι την ίδια την συνδικαλιστική οργάνωση της ΑΔΕΔΥ και τους νυν διοικούντες ταύτην συνδικαλιστές και βλάπτουν την τιμή και την υπόληψή τους. Η χρήση των ανωτέρω αξιολογικών κρίσεων δεν είναι αναγκαία, για την απόδοση της σκέψης σας και το δικαίωμά σας να κριτικάρετε και να σχολιάσετε αντικειμενικά την συνδικαλιστική δράση της ΑΔΕΔΥ. Προς τούτο, είχατε τη δυνατότητα, λόγω και της εμπειρίας σας στα πολιτικά θέματα και σχόλια, να ασκήσετε οξεία κριτική, ακόμα και με δυσμενείς χαρακτηρισμούς, αλλά όχι με εκφράσεις και σχόλια υβριστικά, κάτι που ωστόσο δεν πράξατε ούτε στις 26.11.2020 αλλά ούτε και στην επόμενη ανάρτησή σας στο Twitter της 6.12.2020, η οποία αποδεικνύει ότι κατ’εξακολούθηση, σκοπίμως και με πρόθεση κάνετε χρήση εξυβριστικών αναρτήσεων.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

 

1. Να προβείτε σε αφαίρεση των επίμαχων αναρτήσεων της 26.11.2020 στους προσωπικούς σας λογαριασμούς στο Facebook και το Twitter εντός δέκα ημερών από την λήψη της παρούσας εξώδικης όχλησης.

 

2. Να προβείτε εντός δέκα ημερών από την λήψη της παρούσας εξώδικης όχλησης στην δημοσίευση αποκαταστατικής της τιμής και της υπόληψής μας αναρτήσεως στους προσωπικούς σας λογαριασμούς στο Facebook και το Twitter με το εξής περιεχόμενο:

 

«Οι αναφορές μου στην από 26.11.2020 ανάρτησή μου για την ΑΔΕΔΥ και τους συνδικαλιστές που την διοικούν περιέλαβε υβριστικές και προσβλητικές αναφορές που συνίστανται στην χρήση των φράσεων «αληταριό των κηφήνων εργατοπατέρων της ΑΔΕΔΥ…Αν θέλετε να σας διοικεί η ΑΔΕΔΥ, συνεχίστε να ψηφίζετε ασπόνδυλους». Κατανοώντας και αποδεχόμενος ότι η χρήση των εν λόγω αναφορών υπερβαίνει τα όρια ασκήσεως θεμιτής και σύννομης δημόσιας κριτικής εκ μέρους μου και επειδή οι εν λόγω φράσεις είναι υβριστικές, προσβλητικές και συκοφαντικές τόσο για την τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση της ΑΔΕΔΥ, όσο και για τα μέλη της Εκτελεστικής της Επιτροπής, των λοιπών καταστατικών οργάνων που την διοικούν όπως και για όλο το συνδικαλιστικό κίνημα εν γένει, τις ανακαλώ ζητώντας ταυτοχρόνως συγνώμη εάν προσέβαλα και έθιξα την ίδια την οργάνωση και τους νυν διοικούντες ταύτη».

 

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Σας δηλώνουμε ότι θα προβούμε στην άσκηση των προβλεπόμενων ένδικων βοηθημάτων της κείμενης αστικής και ποινικής νομοθεσίας για την αποκατάσταση της υλικής και ηθικής ζημίας που έχουμε υποστεί και υποκείμεθα από την εκ μέρους σας, κατά τα αναλυτικώς περιγραφόμενα ανωτέρω, παράνομη, αδικοπρακτική και ποινικώς κολάσιμη προσβολή της τιμής και της υπόληψής μας.

 

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νομίμως την παρούσα προς ον απευθύνεται, προς γνώση του και για να προβεί στις δέουσες νόμιμες ενέργειες, αντιγράφοντας την παρούσα ολόκληρη στην έκθεση επίδοσής του.

 

Αθήνα, 14.12.2020

 

Για τους εξωδίκως δηλούντες

 

Η πληρεξούσια δικηγόρος