15.000 ευρώ προσφέρει το Υπουργείο Εργασίας για να ντύσει με επιστημονικό μανδύα την απαγόρευση των απεργιών!

2014-10-08 06:00

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σχεδιάζει τη ριζική αλλαγή του απεργιακού θεσμικού πλαισίου (Ν.1264/82), στην κατεύθυνση να καταστήσει αδύνατη την κήρυξη απεργίας, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. 

 

Δεν της αρκεί όμως μόνο η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων, με τις επιστρατεύσεις απεργών και χρησιμοποίηση των δικαστηρίων, τα οποία κηρύσσουν όλες τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές. Ετοιμάζει και τη σχετική θεσμική θωράκιση.

 

Το νέο θεσμικό πλαίσιο στοχεύει στην ουσία να καταστήσει αδύνατη την κήρυξη απεργίας ώστε το κράτος και τα δικαστήρια να μην εκτίθονται βγάζοντας τες όλες παράνομες και προχωρώντας σε επιστρατεύσεις, όπως γίνεται τώρα! 
 
 
Το φαιδρό της υπόθεσης αυτής είναι όμως το εξής: για να προετοιμάσει η Κυβέρνηση το έδαφος της ουσιαστικής απαγόρευσης των απεργιών χρειάζεται και μανδύα μιας δήθεν επιστημονικής τεκμηρίωσης.
 
Για το λόγο αυτό, ο Υπουργός Εργασίας -δια της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου του- εγκρίνει το ποσόν 15.000 Ευρώ σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών για να μας πεί το ποιες είναι οι «Προϋποθέσεις κήρυξης της Απεργίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε τουλάχιστον 10 χώρες της Ε.Ε. (Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία)».
 
Ποιο είναι λοιπόν το χρονοδιάγραμμα:
 
1) Η εταιρεία θα ολοκληρώσει το πόρισμά της. Με αυτό θα μας πληροφορεί ότι οι απεργίες για τους δημοσίους υπαλλήλους απαγορεύονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ πλην της Ελλάδας και της Γαλλίας. Ιδιαίτερα θα αναφέρονται στη Γερμανία και σε πολλές ακόμα χώρες όπου οι δημόσιοι υπάλληλοι δε δικαιούνται να αμφισβητούν τις αποφάσεις και τους νόμους τους κράτους!!!
 
2. Στη συνέχεια θα υπάρξει εκστρατεία παραπλάνησης της κοινής γνώμης. Θα μας εξηγήσουν πόσο ασύδοτοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που απεργούν κάθε λίγο και λιγάκι και ότι όλα αυτά τα κάνουν γιατί έχουν μονιμότητα! Στη συνέχεια θα μιλήσουν και πάλι για το συνδικαλισμό που έχει προνόμοια. Φυσικά, δε θα πουν κουβέντα ότι τα προνόμοια αυτά τα ευνόησαν οι κυβερνήσεις τους για να έχουν το συνδικαλισμό της συναίνεσης και της υποταγής που χρειάζονταν, ο οποίος τα χρησιμοποίησε και τα χρησιμοποιεί! Με τούτα και με κείνα θα προσπαθήσουν να αποκρύψουν ότι όλα αυτά γίνονται για να φτιάξουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο που στην ουσία να απαγορεύει τις απεργίες, όπως απαγορεύονταν το 19ο αιώνα
 
Μπορούμε να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη αν δυναμώσουμε τις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων μας, τις Γενικές συνελεύσεις και τις επιτροπές αγώνα, αν υπερασπιστούμε έμπρακτα το δικαίωμα της απεργίας, αγωνιστούμε για να το κρατήσουμε και να το διερύνουμε. Γιατί τώρα που καταργούνται όλα τα δικαιώματα, χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ το όπλο της απεργίας και του αγώνα!
 
Διαβάστε εδώ τη σύμβαση