Όχι στη βιομηχανία διώξεων!

2013-12-19 00:02
 

 

Καταγγέλλουμε την επιβολή ποινής φυλάκισης έξι μηνών στον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, μέλους της ΕΓ του ΠΑΜΕ και την Άννα Ανανιάδου, στελέχους του ΠΑΜΕ στον  κλάδο των ΜΜΕ και δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη», για τη συμβολική παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, στις 17 Δεκέμβρη 2009.

 

Ένα ακόμα επεισόδιο στην επιχείρηση καταστολής των ταξικών αγώνων ενάντια στη βαρβαρότητα του κεφαλαίου, του κράτους του και της δικαιοσύνης, που εκτυλίχθηκε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Το Α’ Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης  παρά τις αθωωτικές μαρτυρίες ακόμα και των μαρτύρων κατηγορίας αλλά και την αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα, καταδίκασε τους δυο συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

 

Η απόφαση αυτή είναι μικρό μέρος της βιομηχανίας μηνύσεων και διώξεων κατά συνδικαλιστών, κάθε εργαζόμενου που αντιδρά στη βαρβαρότητα. Βιομηχανία που την έχουν στήσει οι εργοδότες και το κράτος τους (με όλες τις μορφές της εξουσίας του όπως αστυνομική, δικαστική…). Εκτός από τη βιομηχανία των δικαστικών διώξεων, είναι εκατοντάδες οι εργαζόμενοι που απολύονται γιατί σηκώνουν κεφάλι κι απεργούν ή συνδικαλίζονται ή ενημερώνουν τους συναδέλφους τους.

 

Ο κύριος στόχος τους είναι να τρομοκρατηθεί κάθε εργαζόμενος, να μη συμμετάσχει στο σωματείο του, να μην οργανωθεί, να μην αντιδράσει, να μην απεργήσει, να μη διεκδικήσει. Όλα αυτά την ώρα που έρχεται νέο τσουνάμι μέτρων που μπορεί να προκαλέσει εργατικές εξεγέρσεις. Αυτές θέλουν να προλάβουν.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους να μη φοβηθούν, να μη σκύψουν το κεφάλι. Δεν έχουν τίποτα να χάσουν από τον αγώνα τους. Έχουν μόνο να χάσουν από το φόβο και την ανοχή.

 

Καλούμε τους εργαζομένους να οργανωθούν στα σωματεία τους και να αγωνιστούν μέσα από αυτά. Και μπροστά σ’ αυτούς τους αγώνες, αν τους αποφασίσουν οι εργαζόμενοι καμιά κυβέρνηση, καμιά δικαιοσύνη, καμιά αστυνομία, κανένας εργοδότης και κανένα κράτος τους δε μπορεί να αντισταθεί.

επισυναπτόμενο εδώ