Σύλλογος Περικλής: απειλές ενάντια στην Πρόεδρο μας Ηλέκτρα Μήτσουρα. Η τρομοκρατία δε θα περάσει

2014-11-20 06:34

ΘΕΜΑ:   Απειλές για τη ζωή  και το εργασιακό μέλλον, της Προέδρου του Συλλόγου εκπ/κών Π.Ε. "Περικλής"

                                            Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Το τόλμησαν ακόμη και αυτό: Έφτασαν μέχρι του σημείου να απειλήσουν, για τη ζωή της και το εργασιακό της μέλλον,  την Πρόεδρο του Συλλόγου μας.

 

Το πρόσωπο της τρομοκρατίας απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα γίνεται όλο και πιο αποκρουστικό.

 

Η άγνωστη φωνή κρυμμένη στο σκοτάδι ενός ανώνυμου τηλεφωνήματος δήλωσε:  «Θα σε τσακίσω! Θα σε σύρω από την τάξη! Να προσέχεις πού βάζεις την υπογραφή σου στις ανακοινώσεις!»

Είναι φανερό ότι  βρίσκεται  στο στόχαστρο των « φαντασμάτων »  το πρόσωπο μιας νέας, επισφαλώς εργαζόμενης  εκπαιδευτικού,  συνδικαλίστριας, η οποία εκπροσωπεί 1200 εκπαιδευτικούς και όχι μόνο την παράταξη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ   με την οποία είναι εκλεγμένη . Οι απειλές  εναντίον της βάλλουν εναντίον ενός ολόκληρου συλλόγου εκπαιδευτικών, του μεγαλύτερο σωματείου εκπαιδευτικών της Β΄Αθήνας ,  το οποίο με  τα μέλη του συσπειρωμένα , έχει δώσει και εξακολουθεί να δίνει συστηματικά καθημερινούς αγώνες για την υπεράσπιση του Δημόσιου σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Η αποφασιστική παρουσία και δράση του ενόχλησε και ενοχλεί καθώς  λειτούργησε  και λειτουργεί αποφασιστικά:

Στα καθημερινά προβλήματα των σχολείων.

Στην ακύρωση της προσπάθειας παρέμβασης της Αστυνομίας στη λειτουργία των σχολείων.

 

 Ενάντια στην εφαρμογή της Αξιολόγησης που κατηγοριοποιεί τα σχολεία και θέλει αμόρφωτα παιδιά και υποταγμένους εκπαιδευτικούς . Στην ακύρωση σεμιναρίων αξιολογητών, στην άρνηση υλοποίησης των διαδικασιών της ΑΕΕ , με τη συμμετοχή στην απεργία- αποχή της ΔΟΕ.

Ενάντια  στις  διώξεις συναδέλφων μας  εκπαιδευτικών του 6ου Δημοτικού Σχολέιου Αγίας Παρασκευής και στην πειθαρχική δίωξη της συναδέλφισσάς μας Ν. Ορφανοπούλου.

Αντιπροσωπεία του Δ. Σ. του συλλόγου μας μετέβη στο Α.Τ. Χαλανδρίου όπου η Πρόεδρος Ηλέκτρα Μήτσουρα  κατέθεσε  στην Αστυνομία  μήνυση κατ΄αγνώστων και ζητήθηκε να δοθεί  εισαγγελική εντολή  για την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών κλήσεων που δέχτηκε.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η στοχοποίηση της Προέδρου του Συλλόγου μας, μας πεισμώνει, μας δυναμώνει και ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο το μέτωπο της εκπαιδευτικής μας κοινότητας απέναντι στον αυταρχισμό και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης, απέναντι στην τρομοκρατία που προσπαθούν να επιβάλουν, απέναντι στις προσπάθειες κατάργησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και απαξίωσης του εκπαιδευτικού μας έργου, απέναντι στη μετατροπή του Δημόσιου Σχολείου σε Σχολείο της Αγοράς.

 

Οι απειλές και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν. Συσπειρωμένοι ακυρώνουμε τα σχέδια των φοβισμένων εξυπηρετητών της κεντρικής πολιτικής σκηνής,   των επίδοξων  « τιμωρών » των αγωνιστών εκπαιδευτικών.

 

Ζητάμε από τα Δ.Σ. της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ να καταγγείλουν το γεγονός.

 

                                                  Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

          Η Πρόεδρος                                                      Η Γεν. Γραμματέας                              

     Ηλέκτρα Μήτσουρα                                             Άννα Μάγια Σταυροπούλου