Συνάντηση Συντονιστικού Νηπιαγωγών την Πέμπτη 27/2/14 και ώρα 18.30, στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α, Σύνταγμα)

2014-02-27 07:30

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

www.nipiagogoi.gr

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες

Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση είναι μεγάλες. Πολύ σύντομα έρχονται θεσμικές αλλαγές, οι οποίες θα διαλύσουν -στην κυριολεξία- το Νηπιαγωγείο και τους  Νηπιαγωγούς.

 Από τη μια πλευρά η αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας που συνδέεται με το ΠΔ της αξιολόγησης, οι  προτεινόμενες συγχωνεύσεις –συνενώσεις Νηπιαγωγείων σε πολυθέσιες σχολικές μονάδες  και οι εξαγγελίες του  υπουργού Παιδείας κ.Αρβανιτόπουλου για προσχολική αγωγή 3-6 ετών  τη στιγμή  μάλιστα που μεγάλος αριθμός προνηπίων κάτω από καθεστώς κλήρωσης διώχνεται από το Δημόσιο Νηπιαγωγείο δειχνουν το δρόμο της διαθεσιμότητας του κλάδου.

Από την άλλη η υποχρηματοδότηση της παιδείας και η μετακύλιση των δαπανών στους γονείς, οι μηδενικοί διορισμοί, η αυξανόμενη διοικητική εργασία των προϊσταμένων των Νηπιαγωγείων (οι οποίες/οι έχουν πλήρες διδακτικό ωράριο),  το Myschool, τα τμήματα με μεγάλο αριθμό νηπίων ειδικά  στα αστικά κέντρα, η μη αναπλήρωσή μας σε περίπτωση ασθενείας  οι ακατάλληλες και επικίνδυνες κτιριακές δομές, εντείνουν τα προβλήματα στη λειτουργία των Νηπιαγωγείων και να δυσχεραίνουν το έργο των Νηπιαγωγών.

 Η παρουσία μας είναι απαραίτητη για να σχεδιαστούν οι μελλοντικές μας κινήσεις.

Επαφή

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ''Ο Αριστοτέλης'' Κόρακα και Παπαναστασίου Τηλ: 2108319372 και FAX sylaristo@gmail.com