Παρασκευή 20/12, ξεκινάει η ομάδα υποστήριξης εκπ/κών

2013-12-17 23:58

  Καλό ξεκίνημα στην ομάδα υποστήριξης εκπ/κών! Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 20/12, 18.00-20.00, στο 144ο ΔΣ Αθηνών (Μετοχίτη και Χατζηαποστόλου, μετρό Σεπολίων).

Η ομάδα αυτή θα πραγματοποιείται κάθε 15 μέρες, κάθε Παρασκευή και μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Η διάρκεια κάθε συνάντησης θα είναι 2 ώρες.

Σκοπός της είναι η υποστήριξη των εκπαιδευτικών σε παιδαγωγικό και συναισθηματικό επίπεδο. Μέσω της ανάλυσης περιστατικών αλλά και την έκφραση και επεξεργασία σκέψεων, αντιλήψεων και συναισθημάτων, οι ομάδες παρέχουν ένα πλαίσιο υποστήριξης, εκπαίδευσης, συζήτησης αλλά και άρσης αδιεξόδων, είτε αυτά αφορούν στη συνεργασία με τους μαθητές είτε στην αλληλεπίδραση με τους συναδέλφους και συναδέλφισσες στο χώρο του σχολείου. Παράλληλα, μέσω της εποπτείας συχνά αποκαλύπτονται κομμάτια εαυτού ή άλλες δεξιότητες που δεν είναι ιδιαίτερα οικείες αλλά είναι χρήσιμες στο ρόλο του εκπαιδευτικού.

Οι συμμετέχοντες στη συγκεκριμένη ομάδα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν τις προσωπικές τους ικανότητες, να αλληλεπιδρούν με πιο αποτελεσματικούς τρόπους και να διαχειρίζονται τις επιβαρυντικές ψυχολογικές επιπτώσεις που οφείλονται στην καθημερινή διαχείριση δυσκολιών μέσα στην τάξη αλλά και στην πολυπλοκότητα που εμφανίζεται σε επίπεδο συνεργασίας με γονείς και εκπαιδευτικούς του σχολείου.


 

Καθώς η ομάδα είναι βιωματικές δεν θα υπάρχει δυνατότητα να εντάσσονται άτομα μετά την πρώτη συνάντηση. Επίσης, προϋποθέτουν την δέσμευση των συμμετεχόντων σ’ αυτές σε σταθερή βάση. 

Συντονίστριες της ομάδας θα είναι η Δήμητρα Ξενάκη, BSc, συστημική θεραπεύτρια και η Ευαγγελία Δούκα, εκπαιδευτικός, ψυχολόγος και συστημική θεραπεύτρια.


 

Καλή αρχή!!!