Η νεολαία στο προσκήνιο! Ορμητικό φοιτητικό ποτάμι

2014-11-16 08:50

 

Πριν λίγες ημέρες ήταν οι μαθητικές κινητοποιήσεις που τάραξαν τα λιμνάζοντα νερά! Χιλιάδες μαθητών διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα ενάντια στο "Νέο Λύκειο" με την τράπεζα θεμάτων και την απλήρωτη εργασία της μαθητείας. Ταυτόχρονα, χιλιάδες φοιτητές βρέθηκαν στις διαδηλώσεις μαζί με τους μαθητές για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά, για ελευθερία και δημοκρατία, ενάντια στον απολυταρχισμό του επιχειρηματικού Πανεπιστημίου και των νέων Πρυτανικών αρχών που ως μάνατζερ κλειδώνουν το Πανεπιστήμιο απέναντι σε εργαζόμενους και φοιτητές και αφήνουν να αλωνίζουν οι επιχειρήσεις! 

Ο νέος πρύτανης, Φορτσάκης ο διαπλεκόμενος με όλα, ο μπλεγμένος με τις μίζες με τα εξοπλιστικά, ο πρύτανης που το δικηγορικό του γραφείο έχει πάρει δουλειές από όλα τα υπουργεία, που ζημίωσε το Ελληνικό δημόσιο στην υπόθεση του αεροδρομίου του Ελληνικού, αυτός που πουλάει νόμο και τάξη, απαγορεύει για πρώτη φορά μετά το '74 το εορτασμό του Πολυτεχνείου. Αυτός ο πρύτανης που τη δόξα και τα έργα του θα ζήλευε ακόμα και ο... χουντικός πρύτανης Τούντας, δεν έχει θέση στο Πανεπιστήμιο!!! 

φορτσακης

 

IMG_2505IMG_2503IMG_2522IMG_2528

Φοιτήτρια της Νομικής...

 

Η χθεσινή μέρα δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Από κανέναν μας. Απόλυτη σιωπή όταν περιμέναμε να ανοίξει η πόρτα του Πολυτεχνείου (γιατί είχαμε συνείδηση ότι ο χώρος δεν ανήκει μόνο σε μας,αλλά σε όλη την κοινωνία), ζητωκραυγασμοί, χαμόγελα και χειροκροτήματα όταν τα καταφέραμε και μετά το ΧΑΟΣ. Κρότου λάμψης και δακρυγόνα μέσα στο Πολυτεχνείο. Ποδοβολητά και κραυγές φοιτητών... Για όσες νομικάριες, για όσες φοιτήτριες ήταν εκεί έξω και δεν κατάφεραν να μπουν στο Πολυτεχνείο στο λίγο χρόνο που είχαμε, έχω να πω (αν έχει κάποια αξία) ότι η χθεσινή μέρα θα μείνει στην ιστορία και στόμα με στόμα θα φτάσει η βία που ασκήθηκε πάνω τους από άκρη σε άκρη της Ελλάδας! Νομικάριες γερά! Θα πάρουμε εκδίκηση! 

 

Άγρια επίθεση της αστυνομίας! Δείτε εδώ το βίντεο

 

"Έμεινε πάλι πολύ σκόνη τ’απογεύματα.
Η σκόνη που αφήνουν πίσω τους τα μαύρα φουστάνια των μανάδων
καθώς γυρνάνε απ’ του Αβέρωφ ή απ’ του Χατζηκώστα
ή από τα τμήματα των μεταγωγών.
Οι μαύρες μανάδες με τα μαύρα φουστάνια, με την καρδιά τους τυλιγμένη στο μαντίλι τους σαν ένα ξεροκόμματο ψωμί που δεν μπορεί να το μασήσει μήτε ο θάνατος"

 

 

ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ!!!

Θα πολεμήσουμε γι' αυτή τη μικρή ελιά
Καταμεσής στον κάμπο,
Γι' αυτήν την πέτρα, που δροσίζει η πρωινή πάχνη....
Θα πολεμήσουμε για το χαμόγελο του κοριτσιού
Καταμεσής στην άνοιξη.
Θα πολεμήσουμε για τα χαρούμενα παιδικά παιχνίδια,
Στις γαλανές ακρογιαλιές,
Για την καυτερή άμμο, γι' αυτόν το σβώλο
απ' το παχύ ματωμένο πατρικό χώμα.
Θα ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ!!!!

Πωλ Ελυαρ

 

 

Η μεγάλη φοιτητική πορεία με τη συμμετοχή και χιλιάδων λαού μετά το χτύπημα της αστυνομίας. Βίντεο εδώ