Καταγγελία ενάντια στις μαζικές απολύσεις στη Χαλυβουργία

2014-06-14 11:28

Καταγγέλλουμε τις απολύσεις 45 εργαζομένων, από τους 74 που συνεχίζουν να εργάζονται στην  Ελληνική Χαλυβουργία, τις οποίες  αποφάσισε το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ). Πρόκειται για τις πρώτες ομαδικές απολύσεις μετά από 30 και πλέον χρόνια.

 

Η απόφαση αυτή ελήφθη αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ που ζητάει την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων  στον ιδιωτικό τομέα, καθώς  και νέες απολύσεις για το 2015 στο δημόσιο τομέα. Η απόφαση αυτή  είναι βαθύτατα αντεργατική και αφορά τους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας Ελλάδας που ο ηρωικός απεργιακός τους αγώνας  άφησε μεγάλες  παρακαταθήκες για το κίνημα, αλλά και το σύνολο  των εργαζομένων γιατί ανάβει το «πράσινο φως» στη γενίκευση των ομαδικών απολύσεων.

 

Η καπιταλιστική κρίση συνεχίζει να σκορπάει μαζικά θύματα στον κόσμο της εργασίας. Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ είναι οι ένοχοι που στο όνομα του χρέους υλοποιούν αποκλειστικά πολιτικές υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου, των τραπεζών και των επιχειρήσεων.

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση που με  την ανάλγητη πολιτική της επιφέρει μαζικές απολύσεις. Απαιτούμε την ανάκληση της αντιδραστικής  απόφασης για την Ελληνική Χαλυβουργία.

 

Καλούμε τους εργαζομένους, τα συνδικάτα τους και τα κινήματα, σε ουσιαστική στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στη χαλυβουργία. Χρειάζεται να οργανωθεί επειγόντως η συμπαράσταση ολόκληρης της κοινωνίας, να προχωρήσει ο αγωνιστικός συντονισμός των σωματείων σε  ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε όλους τους νομούς και πανελλαδικά για να σταματήσουμε τις απολύσεις. Για να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για να σταματήσουμε το καθεστώς της διαθεσιμότητας που στα πλαίσια της κινητικότητας οδηγεί σε μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα, να ανατρέψουμε τις πολιτικές της  βαρβαρότητας και αυτούς από τους οποίους εκπορεύονται, Κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, και έχουν οδηγήσει  σε 1,4 εκατομμύρια  ανέργους και 800.000 απλήρωτους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.