Καταγγελία για τη φασιστική επιδρομή στο Κερατσίνι

2014-01-28 06:55
 

Το Σάββατο 25/1 και ώρα 11:00 μ.μ. έγινε φασιστική επιδρομή από 100 περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. Οι φασίστες, με εμετικά συνθήματα κινήθηκαν στην οδό όπου δολοφονήθηκε ο Π. Φύσσας από τους ομοϊδεάτες τους. Φτάνοντας στο χώρο της δολοφονίας, διέλυσαν ό,τι υπήρχε και θύμιζε το γεγονός. Κατέστρεψαν με ιδιαίτερο μένος το πανό του συλλόγου δασκάλων Κερατσινίου Περάματος «Ν. Πλουμπίδης».  Κατά τη διάρκεια της πορείας τους κατέστρεψαν όσα πανό του συλλόγου δασκάλων βρέθηκαν στο δρόμο τους, απευθύνοντας απειλές προς το σωματείο και τους εκπαιδευτικούς.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης στην πλ. Λαού και επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα στο αυτοοργανωμένο στέκι «Ρεσάλτο» όπου όμως απωθήθηκαν από τα μέλη του στεκιού που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί.

 Για άλλη μια φορά  επισημαίνουμε τα εξής:

Η επίθεση αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Πρόκειται για ακόμη μια επίθεση πολιτικού, ταξικού,  ρατσιστικού μίσους, ενός μίσους που ξεκινά από τη νομιμοποίησή του στις πολιτικές της «μηδενικής ανοχής στη λαθρομετανάστευση», το χτύπημα στις αντιστάσεις των εργαζομένων και καταλήγει στις φασιστικές συμμορίες, που αναλαμβάνουν την πρακτική εφαρμογή τους.

Οι τέτοιου είδους φασιστικές δολοφονικές  επιθέσεις  θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους. Δε θα επιτρέψουμε επιθέσεις που σκοπό έχουν να τσακίσουν το λαϊκό κίνημα και να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα του  λαού για τη συνολική ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής.

Δε θα αφήσουμε τους φασίστες να ποτίσουν τις ψυχές των παιδιών  με το δηλητήριο του φασισμού. Θα μιλήσουμε καθαρά και άφοβα στους μαθητές για το φασισμό και τις αιτίες που τον γεννούν.

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να φοβηθούμε ούτε να υποταχθούμε! Οι προσπάθειες που θέλουν να επιβάλλουν την  ιδεολογική και έμπρακτη τρομοκρατία δηλητηριάζοντας  κάθε πνεύμα δημοκρατίας και ελευθερίας, θα πέσουν στο κενό.

Συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη ενάντια στο φασισμό, αταλάντευτα, δυναμικά άφοβα.