Δεκάδες χιλιάδες εκπ/κοί στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα

2013-09-17 08:27

δεκάδες χιλιάδες εκπ/κοί στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, φοιτητές, μαθητές και αντιπροσωπείες πανεπιστημιακών, νοσοκομειακών και δημοσίων υπαλλήλων συμμετείχαν στη σημερινή μεγαλειώδη πορεία στην Αθήνα από τα Προπύλαια στη Βουλή.  

 

Στη συγκέντρωση στα Προπύλαια η ΟΛΜΕ ανακοίνωσε ποσοστά συμμετοχής στην απεργία από 80% έως 100% στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

 

Το πρωί τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά σε εκατοντάδες σχολικούς φύλακες σε «διαθεσιμότητα» που συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Κ. Μητσοτάκη.

 

 

Στην πορεία συμμετείχαν οι ΕΛΜΕ της Αττικής και οι Σύλλογοι Π.Ε. με πολλά πανό καθώς και πολύ μεγάλη αντιπροσωπία της ΟΙΕΛΕ, διοικητικοί τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δημόσιοι υπάλληλοι υπουργείων ΥΠΠΟ, εργασίας , κ.α., μαθητές, μαζική παρουσία φοιτητών με μεγάλα πανό.

 

Μπροστά στην πορεία ήταν εκπαιδευτικοί με μπλουζάκια που ανάφεραν «είμαστε άνθρωποι όχι αριθμοί» και μεγάλα γράμματα που σχημάτιζαν τις λέξεις ΑΠΕΡΓΙΑ και STRIKE. Το πανό της ΟΛΜΕ ανάφερε «ΟΧΙ στις απολύσεις εκπαιδευτικών και το κλείσιμο σχολείων – Ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ». 

Τα κύρια κεντρικά συνθήματα που ακούστηκαν: «Τα σχέδια τους είναι σχολεία-μαγαζιά», «Οι καθηγητές δεν είναι συντεχνία – παλεύουν για δημόσια και δωρεάν Παιδεία», «Αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον υπουργό Παιδείας», «Ούτε απολύσεις ούτε ανεργία - όλοι μαζί στην απεργία», «Μαθητές γονείς εκπαιδευτικοί – ενάντια στα μνημόνια και στην καταστολή», «Τούτη η απεργία είναι η αρχή – έρχονται αγώνες πανεργατικοί», «Δώστε λεφτά για την Παιδεία – όχι στις τράπεζες και στην ολιγαρχία», «Ουστ! Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω», «Ανυπακοή απεργία γενική», «Όχι παιδεία για λίγους και εκλεκτούς – αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς».

 

Μετά την πορεία πραγματοποιήθηκε συνέλευση στο Πολυτεχνείο στην οποία συμμετείχαν πάνω από 300 εκπαιδευτικοί, διοικητικοί, δάσκαλοι, δημόσιοι υπάλληλοι και φοιτητές.