για το συνδικαλιστικό ασυμβίβαστο σχετικά με τον αντιπρόεδρο της ΔΟΕ Χ. Κόκκινο

2013-02-09 05:35

Νέος  Πρόεδρος  του διοικητικού συμβουλίου και Διευθύνων σύμβουλος στη  θυγατρική εταιρεία των Ελληνικών Ταχυδρομείων ΚΕΚ ΕΛΤΑ τοποθετήθηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης ο αντιπρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και πρόεδρος δασκάλων  της  ΔΑΚΕ Π.Ε.   Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ δήλωσε ότι θα κρατήσει και τις δύο θέσεις!!!   Δηλαδή, διορισμένο κυβερνητικό στέλεχος και αιρετός εκπρόσωπος των εργαζομένων ταυτόχρονα!  Η απόλυτη καταρράκωση και απαξίωση του συνδικαλισμού και του συνδικάτου. Πράγματι  για πρώτη φορά εν ενεργεία συνδικαλιστής θα κατέχει ταυτόχρονα και κυβερνητική θέση. Γνωρίζαμε και από το παρελθόν ότι κάποιοι  χρησιμοποιούν το συνδικαλισμό ως πλατύσκαλο, ως εφαλτήριο μέσο και κατορθώνουν να αναρριχηθούν σε πολιτικά αξιώματα σε βάρος του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων. Όμως, η χρήση ταυτόχρονα κυβερνητικής και συνδικαλιστικής ιδιότητας δηλώνει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει και τον τυπικό έλεγχο των συνδικάτων για να περάσει την πολιτική της.  

 

Θεωρούμε απαράδεκτο συνδικαλιστές να κατέχουν ταυτόχρονα κυβερνητικές και συνδικαλιστικές θέσεις, από όποια παράταξη κι αν προέρχονται. Τέτοιες συμπεριφορές συκοφαντούν το συνδικαλισμό!!!

 

Σήμερα, που ζούμε στο πετσί μας τις συνέπειες της πολιτικής της Τρόικας (εσωτερικής και εξωτερικής), που απειλούμαστε με απολύσεις, διαθεσιμότητα, αυτοδίκαιη αργία, υποχρεωτικές αποσπάσεις, μεταθέσεις, την αξιολόγηση- χειραγώγηση με την περαιτέρω μείωση των πενιχρών μισθών μας, είναι καιρός να πάρουμε εμείς οι ίδιοι τις τύχες μας στα χέρια μας και να αγωνιστούμε για ένα συνδικαλιστικό κίνημα που θα εκφράζει τις ανάγκες και τις αγωνίες των εργαζόμενων και θα στοχεύει στην ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων και στη μαχητική διεκδίκηση της λύσης των προβλημάτων μας.

επισυναπτόμενο εδώ