Για το πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Μνήμη»: Ξαναγράφουν το παρελθόν για να ελέγξουν το μέλλον!

2013-11-03 13:57

Το Υπ. Εσωτερικών με σχετικό έγγραφο που απέστειλε προς Δήμους, Περιφέρειες και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, προωθεί το πρόγραμμα της Ε.Ε. «Ευρωπαϊκή Μνήμη». Χαρακτηριστικά, οι αρμόδιοι αναφέρουν: «Τα επιδοτούμενα έργα αντανακλούν τις αιτίες της ανάδυσης των ολοκληρωτικών καθεστώτων στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία (ναζισμός, φασισμός, σταλινισμός και ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα)». Όσοι υλοποιήσουν τα προγράμματα αυτά θα επιδοτηθούν μέχρι και με 100.000 €!

 

Με το πρόγραμμα αυτό επιχειρείται για μία ακόμα φορά η επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, που αποτελεί επίσημη πολιτική της Ε.Ε. και αναπαράγεται μέσα από τα σχολικά βιβλία και η κατάπτυστη εξίσωση του αγώνα των λαών για κοινωνική απελευθέρωση, η χυδαία εξίσωση των κομμουνιστικών ιδεών με το φασισμό.

 

Η θεωρία των δύο άκρων εξισώνει το θύτη με το θύμα, τους εκατομμύρια νεκρούς, όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους ενάντια στον φασισμό, με τα ναζιστικά σκουπίδια. Στον ίδιο παρανομαστή λοιπόν ο Αδόλφος Χίτλερ με τον Μπέρτολτ Μπρεχτ, ο Γκέμπελς με το Ρίτσο, οι ναζί δολοφόνοι με τους εκτελεσμένους της Καισαριανής, οι δοσίλογοι και οι ταγματασφαλίτες με τους αντάρτες και τους αγωνιστές της Αντίστασης, οι σφαγείς των Καλαβρύτων και του Δίστομου με τον Μπελογιάννη και τον Πλουμπίδη!

Η επικίνδυνη και ανιστόρητη αυτή θεωρία δίνει άλλοθι και αθωώνει τελικά τη ναζιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή και ταυτόχρονα επιχειρεί να εξομοιώσει τους σημερινούς λαϊκούς αγώνες για ψωμί και λευτεριά με τα χθεσινά και σημερινά εγκλήματα των ναζί.

Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι ο ναζισμός, ο φασισμός είναι γέννημα – θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος. Αυτό το σάπιο σύστημα υπερασπίζεται η Χρυσή Αυγή με τη δράση της ενάντια στους μετανάστες, στους εργάτες που αγωνίζονται, ενάντια στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα σχολεία αλληλεγγύη και συλλογικότητα, που διδάσκουν την ιστορική αλήθεια για το Πολυτεχνείο και το β’ παγκόσμιο πόλεμο, για το ρατσισμό και το φασισμό, με τις ερωτήσεις που καταθέτει στη Βουλή υπέρ των εφοπλιστών και των βιομηχάνων.

 

Ο στόχος τους δεν είναι βέβαια μόνο η διαστρέβλωση του παρελθόντος και η σπίλωση των λαϊκών αγώνων. Φοβούνται τους αγώνες που έρχονται, φοβούνται τη λαϊκή οργή και ακόμα πιο πολύ φοβούνται η οργή να πάρει χαρακτηριστικά συγκροτημένου κινήματος που θα διεκδικεί ψωμί, δουλειά, ελευθερία, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, παιδεία και υγεία, ενός κινήματος κοινωνικής χειραφέτησης και απελευθέρωσης.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα, μπορεί να τσακίσει το φασισμό και τη μήτρα που τον γεννά. Οι εκπαιδευτικοί μέσα στα σχολεία θα διδάξουν τους μαθητές αλληλεγγύη, ισότητα, δικαιοσύνη, θα διδάξουν την ιστορία και τους αγώνες των λαών ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, τους αγώνες του (ακόμα και αυτούς που απέτυχαν) για κοινωνική απελευθέρωση, για μια καλύτερη κοινωνία.

Για το πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Μνήμη»: Ξαναγράφουν το παρελθόν για να ελέγξουν το μέλλον!

επισυναπτόμενο εδώ