Συμμετοχή του συλλόγου μας στη 2η πανελλαδική συνάντηση νηπιαγωγών 7 Απριλίου 2013, Μαράσλειος, 9.30 π.μ.

2013-04-01 22:51

Συμμετοχή του συλλόγου μας στη 2η πανελλαδική συνάντηση νηπιαγωγών 7 Απριλίου 2013, Μαράσλειος, 9.30 π.μ.

Ο σύλλογός μας εκτιμώντας:

  • Την ένταση της επίθεσης από την πλευρά της τρόικας εσωτερικού (κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και της τρόικας εξωτερικού (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) στους εργαζόμενους και στα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα της παιδείας, της υγείας, της ασφάλισης
  • Το γεγονός ότι η εκπαίδευση και το δημόσιο νηπιαγωγείο βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα με τη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, με την προώθηση του «νέου σχολείου» της αγοράς , του φτηνού ευέλικτου κατηγοριοποιημένου σχολείου της δεξιότητας και της εργαλειακής γνώσης
  • Το νόμο 4115/30-1-2013, με τον οποίο αρχίζει ο επαναπροσδιορισμός των οργανικών θέσεων των Νηπιαγωγείων και μπαίνει σε εφαρμογή το μεγάλο σχέδιο διάλυσης του δημόσιου δωρεάν νηπιαγωγείου, με κίνδυνο να καταργηθούν πολλές οργανικές θέσεις σε περίπου 1.700 Νηπιαγωγεία σε όλη την Ελλάδα, τα οποία θα συνενωθούν σε ενιαίες σχολικές μονάδες.

 Αποφασίζει τη συμμετοχή του στη 2η Πανελλαδική συνάντηση Νηπιαγωγών που διοργανώνεται από το Συντονιστικό Νηπιαγωγών στην Αθήνα (Μαράσλειο, Μαρασλή 4, ΜΕΤΡΟ στάση Ευαγγελισμός) την Κυριακή 7-4-2013, στις 9:30 π.μ.

         Καλούμε τις Συναδέλφους  Νηπιαγωγούς μέλη του Συλλόγου μας να συμμετάσχουν μαζικά στη 2η πανελλαδική συνάντηση των Νηπιαγωγών με στόχο τη συζήτηση και το συντονισμό της δράσης ενάντια στην επίθεση από κυβέρνηση και τρόικα, ενάντια στην πολιτική των μνημονίων και της καπιταλιστικής επίθεσης σε δικαιώματα και ανάγκες (απολύσεις εκπ/κών, συγχώνευσης και καταργήσεις τμημάτων και σχολείων, μείωση οργανικότητας κλπ.), για την υπεράσπιση και διεύρυνση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και του νηπιαγωγείου, την κατοχύρωση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων του συνόλου των εκπαιδευτικών και των νηπιαγωγών.

 

Θεωρούμε απαράδεκτη την ανακοίνωση – καταγγελία του Δ.Σ. της ΔΟΕ σχετικά με τη 2η πανελλαδική συνάντηση των νηπιαγωγών και το συντονιστικό τους ως διασπαστικό και την καλούμε να την αποσύρει. Η θέση του συλλόγου μας ήταν πάντα να υπερασπίζεται, να διευκολύνει και να συμμετέχει ενεργητικά στις αυθεντικές πρωτοβουλίες των εργαζομένων που επιδιώκουν να πάρουν την υπόθεση των αγώνων στα χέρια τους. Γι’ αυτό άλλωστε, στο σύλλογό μας από το 1997 ως σήμερα, κάθε χρόνο η Γ.Σ. επιβεβαιώνει τη λειτουργία της επιτροπής αγώνα (απεργιακής επιτροπής σε περιόδους μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως η απεργία του 2006) αλλά και συμμετέχει στα συντονιστικά ωρομισθίων, αναπληρωτών, νηπιαγωγών κ.λπ. Δε μας φοβίζει και δεν είναι αντίπαλός μας κάθε αυθεντική συλλογική πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουν και δραστηριοποιούνται οι εκπαιδευτικοί. Αντίθετα μας φοβίζει οποιοσδήποτε καταγγέλλει τη συμμετοχή των εργαζόμενων στις συλλογικές διαδικασίες και προωθεί μόνο συμμετοχή στις εκλογικές. Γι’ αυτό άλλωστε και στη μεγάλη απεργία του 2006 είχαμε προτείνει να υπάρχει ολομέλεια  αιρετών και ανακλητών εκπρόσωπων των Γ.Σ. που να μεταφέρουν τις αποφάσεις της βάσης και όχι ολομέλεια προέδρωνΔεν είναι διάσπαση του κλάδου και των εργαζομένων κάθε προσπάθεια συντονισμού και αυτοοργάνωσης. Το περιεχόμενο της πάλης καθορίζει αν μια κίνηση είναι διασπαστική ή όχι. Είναι διασπαστικό λοιπόν, ένα περιεχόμενο που επιδιώκει να χωρίσει τους εργαζόμενους σε υψηλόμισθους και χαμηλόμισθους, σε εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε νέους και παλιούς. Είναι διασπαστική η στάση που αποδέχεται να κατακρεουργηθούν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των νεότερων εργαζομένων, που ασκεί πολιτική με συντεχνιακή λογική την εποχή της πιο βίαιης και ολοκληρωτικής επίθεσης στο σύνολο των εργαζομένων. Είναι διασπαστική η αντίληψη που σε κρίσιμες στιγμές, όπως στην απεργία των μεταφορών, των ναυτεργατών, της Χαλυβουργίας, της υγείας, έκανε ότι μπορούσε για να μη γενικευτούν οι αγώνες. Με βάση τα παραπάνω η 2η πανελλαδική συνάντηση των νηπιαγωγών δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διασπαστική. Διασπαστικές είναι οι αντιλήψεις που κάθε δράση των συναδέλφων την καταγγέλλουν αν δεν εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς τους!

Καλούμε όλους τους νηπιαγωγούς μέλη του συλλόγου μας να παρευρεθούν  στην πανελλαδική συνάντηση καθώς και όλους τους συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. να πάρουν πρωτοβουλίες στήριξής της. Ο σύλλογός μας, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του συντονιστικού νηπιαγωγών, θα ενισχύσει οικονομικά τη διοργάνωση της πανελλαδικής συνάντησης με βάση τα έξοδα για την πραγματοποίησή της.

Συμμετοχή του συλλόγου μας στη 2η πανελλαδική συνάντηση νηπιαγωγών 7 Απριλίου 2013, Μαράσλειος, 9.30 π.μ.

επισυναπτόμενο εδώ