Καταγγελία για τη δράση της Χρυσής αυγής στα Χανιά και τη δίωξη εναντίον εκπαιδευτικού

2013-04-16 17:58

Στις 2 Απριλίου ομάδα στελεχών και πολιτευτών της Χρυσής Αυγής, κυκλοφορούσε προκλητικά στους δρόμους των Χανίων, προπηλάκιζε νεολαίους που δεν «ενέκρινε» την εμφάνισή τους, πέρασε κάτω από τα γραφεία του ΚΚΕ βρίζοντας και χαιρετώντας ναζιστικά, επιτέθηκε και χτύπησε τρεις μετανάστες και κατάληξε στο λιμάνι της πόλης για να «ξεκουραστεί» σε καφέ. Εκεί οι φασίστες απωθήθηκαν από ομάδα νεολαίων. Στη συμπλοκή, στέλεχος της ΧΑ, που πριν από μερικούς μήνες επιδείκνυε με καμάρι φωτογραφίες του μπροστά στους φούρνους του Νταχάου λέγοντας ότι «οι φούρνοι αυτοί κάνουν καλό ψωμί», κατάληξε στη θάλασσα. Κατόπιν τα μέλη της ΧΑ χτύπησαν εργαζόμενο καφετέριας του λιμανιού που προσπάθησε να προστατεύσει το χώρο της εργασίας του.

        Στο σημείο, μετά το τέλος της συμπλοκής, ανάμεσα σε πολύ άλλο κόσμο που είχε πάει να δει τι έγινε, βρέθηκε η Μαργαρίτα Παπαμηνά, εκπαιδευτικός και εκλεγμένη στο ΔΣ του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στα Χανιά. Οι φασίστες την αναγνώρισαν και άρχισαν να της επιτίθενται και να την βρίζουν με τον πιο χυδαίο τρόπο. Υπογραμμίζουμε ότι η αστυνομία όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να την προστατέψει αλλά ακολούθησε πιστά τις φωνές του φασίστα που είχε βρεθεί στη θάλασσα και που εν τω μεταξύ μπαινόβγαινε στο περιπολικό της αστυνομίας φωνάζοντας ότι αν η αστυνομία δε συλλάβει και τη συνάδελφο, δε θα ακολουθήσει ούτε αυτός στο τμήμα. Η συναδέλφισσα βρέθηκε στο τμήμα μαζί με τον εργαζόμενο της καφετέριας που είχε δαρθεί από τους φασίστες και τον καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Τσιάκαλο, που βρέθηκε τυχαία στο χώρο και έγινε μάρτυρας των γεγονότων. Βρέθηκαν εκεί προκειμένου να καταθέσουν οι ίδιοι μήνυση κατά των χρυσαυγιτών. Είναι εντυπωσιακό ότι η αστυνομία καθυστερούσε, με αποτέλεσμα να κρατηθούν παράνομα για έξι τουλάχιστον ώρες στο τμήμα. Χαράματα της επόμενης μέρας έμαθαν ότι έχουν μηνυθεί τόσο από τη Χρυσή Αυγή όσο και από την αστυνομία. Βρέθηκαν δηλαδή από κατήγοροι, κατηγορούμενοι στο αυτόφωρο!!! Μαζί τους κατηγορήθηκαν  μια δημοσιογράφος, δυο εκπαιδευτικοί και δυο φοιτητές.

         Θεωρούμε ότι ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων έχει στοχοποιηθεί ιδιαίτερα και ότι οι αλλεπάλληλες διώξεις εναντίων μελών του Συλλόγου είναι μια συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια με στόχο να καμφθεί η αντίσταση στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στην κοινωνία και στην εκπαίδευση. Επιχειρείται να διωχθούν συνδικαλιστές και αγωνιστές που δεν είναι οσφυοκάμπτες και δεν αποδέχονται τα πλαίσια που τους θέτει η εξουσία της κάθε λογής τρόικας.  Είναι γελασμένοι βέβαια αν πιστεύουν ότι θα τους αφήσουμε να τους περάσει. Εμείς οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουμε παιδεία κι ελευθερία, που δίνουμε μάχες για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική, δε θα επιτρέψουμε να εισχωρήσει στην καρδιά και το νου των μαθητών μας το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο, θα αγωνιστούμε ενάντια στη φτώχεια και την ανέχεια, για τα δικαιώματα του κόσμου της βιοπάλης όποιο κι αν είναι το χρώμα, η εθνικότητα, η θρησκεία του. Στα σωματεία μας, στα σχολεία μας και στις γειτονιές μας, είναι ανεπιθύμητα τα μέλη και στελέχη εγκληματικών ναζιστικών και φασιστικών οργανώσεων τύπου Χρυσή Αυγή. Οι απειλές των βάρβαρων νοσταλγών του Χίτλερ και του Παπαδόπουλου δε θα λυγίσουν το αδούλωτο δημοκρατικό φρόνημα των εκπαιδευτικών. Γνωρίζουμε καλά ότι οι ναζί και στο παρελθόν αλλά και σήμερα, αποτελούν το οπλισμένο χέρι των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών και λειτουργούν ως υπηρέτες των μεγάλων συμφερόντων που τους χρηματοδοτούν και τους υποθάλπτουν. Η μάχη ενάντια στις φασιστικές ιδέες είναι μάχη της εργατικής τάξης, του εργατικού λαϊκού κινήματος εναντίον του κεφαλαίου, το οποίο χρησιμοποιεί το φασισμό ως την πιο ακραία μορφή διαχείρισής του. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι οι πολιτικές επιλογές τους μας κάνουν ακόμα πιο αποφασισμένους, ακόμη πιο ενωμένους, ακόμη πιο δυνατούς και ακόμη πιο ριζοσπαστικούς. Απαιτούμε:

  • την άμεση παύση των πολιτικών διώξεων-καμία δίωξη σε αντιφασίστες και εργαζόμενους για τη συνδικαλιστική τους δράση
  • να καταδικαστούν οι νεοναζί δράστες των ρατσιστικών επιθέσεων

Καταγγελία για τη δράση της Χρυσής αυγής στα Χανιά και τη δίωξη εναντίον εκπαιδευτικού

επισυναπτόμενο εδώ