Κάλεσμα σε Συντονισμό συλλόγων και ΕΛΜΕ για κινητοποίηση στην περιφέρεια και για συνέντευξη τύπου για τις διώξεις με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την αυτοδίκαιη αργία

2013-06-11 07:14

1. Από τις ανακοινώσεις των ΕΛΜΕ που πραγματοποίησαν την κινητοποίηση στην περιφερειακή διεύθυνση Αττικής, φάνηκε πεντακάθαρα ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει αποφασίσει:

 

α) να προχωρήσει σε μετακινήσεις μαθητών σε γειτονικά σχολεία με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης όταν οι μαθητές που εγγράφονται στην Α’ δημοτικού ξεπερνούν τους 25, δηλαδή στο σχολείο που θα εγγραφούν 30 μαθητές, θα απαγορευτεί να γίνουν δυο τμήματα της Α’ δημοτικού και οι «πλεονάζοντες» μαθητές θα μετακινηθούν υποχρεωτικά σε γειτονικά σχολεία. Επιδιώκουν με τον τρόπο αυτό να μειώσουν δραματικά τον αριθμό των τμημάτων, φτάνοντας στα ανώτατα, με βάση το νόμο, όρια μαθητών. Χωρίς αμφιβολία, μια τέτοια εξέλιξη σημαίνει δραματική επιδείνωση των συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητών μας και ταυτόχρονα μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Υπογραμμίζουμε ότι θέση του εκπαιδευτικού κινήματος είναι το ανώτερο όριο μαθητών ανά τμήμα 15 μαθητές για νηπιαγωγείο και Α’, Β’ Δημοτικού και 20 για τις υπόλοιπες τάξεις.

 

β) η κατανομή των τμημάτων θα γίνεται πια από την περιφέρεια και όχι από τα ΠΥΣΠΕ σε μια προσπάθεια να προχωρήσουν μαζικά και για ολόκληρες περιοχές σε συμπτύξεις τμημάτων.

 

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς και τους/τις διευθυντές/ντριες και τις/τους προϊσταμένες/νους, να μη συμμορφώνονται με προφορικές εντολές και να γράφουν, όπως οφείλουν από το νόμο, όλα τα παιδιά που βρίσκονται στα όρια των σχολικών τους μονάδων. Οι προφορικές εντολές ή παραινέσεις που ζητούν να επικοινωνούν με τη διεύθυνση όταν φτάνουν τον αριθμό 25 έχουν ως μοναδικό στόχο να δημιουργηθούν όσο το δυνατόν λιγότερα τμήματα, με τον ανώτατο αριθμό μαθητών, σε βάρος των μορφωτικών και εκπαιδευτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών των εκπαιδευτικών. Να επισημάνουμε επίσης, ότι κανείς δε δικαιούται να μετακινεί μαθητές χωρίς γραπτή εντολή, πολύ δε περισσότερο με βάση την ημερομηνία εγγραφής.

 

Οι εντολές αυτές συνεισφέρουν καθαρά στην απόλυση και στη μη επαναπρόσληψη των χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων  καθώς και στις υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών λόγω πλαστών «πλεονασμάτων» εκπαιδευτικού προσωπικού και στις μελλοντικές απολύσεις των μονίμων λόγω μείωσης των θέσεων. Είναι στα πλαίσια του σχεδίου που απαιτεί η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ για τη μείωση των οργανικών και λειτουργικών κενών, για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο.

 

Δε συμμορφωνόμαστε στα παραπάνω σχέδια! Αντιδρούμε στις προφορικές εντολές, ενημερώνουμε το σύλλογο γι’ αυτές και τους γονείς για το δικαίωμά τους να έχει το παιδί τους θέση στο σχολείο που ανήκει με βάση τη διεύθυνση κατοικίας τους. Τους καλούμε να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα οργανωθεί.

 

2. Συνεχίζεται η ομηρία δεκάδων εκπαιδευτικών όπου έχουν οδηγηθεί σε αργία ή απειλούνται με αυτή εξαιτίας του νέου πειθαρχικού δίκαιου και των σχετικών με αυτό νόμων (4057/2012 και 4093/2012). Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις του εκπαιδευτικού Γκουλιώνη Στέφανου, του Καπετανόπουλου Πέτρου, των συναδέλφων από τους ΟΤΑ, καθώς και πολλών άλλων δημοσίων υπαλλήλων που απειλούνται με απόλυση για την πολιτική και συνδικαλιστική τους δράση ή ακόμα και για άνευ σημασίας αντιδικίες με τρίτους.

 

Με βάση τα παραπάνω ο σύλλογός μας καλεί συλλόγους Π.Ε και ΕΛΜΕ σε συντονισμό για την Τετάρτη 12/6, 7.30μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15α, Σύνταγμα)  για να συνδιοργανώσουμε:

 

α) κινητοποίηση στην περιφέρεια την εβδομάδα 17-21/6 για τα ζητήματα της κατανομής τμημάτων, των μετακινήσεων μαθητών, τον καθορισμό των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό για τη νέα χρονιά, των υποχρεωτικών μεταθέσεων σε συνεργασία με γονείς, συλλόγους και ενώσεις και

 

β) τη συνδιοργάνωση συνέντευξης τύπου με στόχο την ανάδειξη του ολοκληρωτικού πειθαρχικού πλαισίου που στοχεύει στην πειθάρχηση, το φόβο, την υποταγή και τη χειραγώγηση των δημοσίων υπαλλήλων με αφορμή τις περιπτώσεις Γκουλιώνη, Καπετανόπουλου, των εργαζομένων στους ΟΤΑ και όσων άλλων δημοσίων υπαλλήλων απειλούνται ή τους επιβλήθηκε αυτοδίκαιη αργία.

  Κάλεσμα σε Συντονισμό συλλόγων και ΕΛΜΕ για κινητοποίηση στην περιφέρεια και για συνέντευξη τύπου για τις διώξεις με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την αυτοδίκαιη αργία  

επισυναπτόμενο εδώ