Απαράδεκτη και πρωτοφανή καταδίκη 3 συνδικαλιστών στους ΟΤΑ γιατί βρέθηκαν στο πλευρό των απεργών συναδέλφων τους

2013-04-01 22:48

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και πρωτοφανή απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών, που καταδίκασε σε 6μηνη φυλάκιση, 3 εργαζόμενους συνδικαλιστές των ΟΤΑ επειδή στήριξαν με την παρουσία τους τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής το 2007(!!!).

Το δικαστήριο καταδίκασε τους Νίκο Αδαμόπουλο, μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας, Βασιλική Καραγεώργου, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής και πρώην μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και Νίκο Μαυρουδή, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας και εκλεγμένο μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Η απόφαση για καταδίκη των 3 συνδικαλιστών έχει στόχο να φιμώσει τους αγώνες, να απαγορεύσει ακόμα και την αλληλεγγύη, να καθυποτάξει κάθε φωνή αντίστασης και αγώνα, ιδιαίτερα τις πιο ενοχλητικές και μαχητικές. Χαρακτηριστικό της απόφασης η αγόρευση του εισαγγελέα ο οποίος δήλωσε πως παρόλο που δεν προκύπτουν εμφανή στοιχεία «και μόνο η παρουσία των 3 συνδικαλιστών στον απεργιακό αγώνα, ασκεί ψυχολογική βία σε αυτούς που ήθελαν να εργαστούν» και πρότεινε την καταδίκη τους!

Το καθεστώς, με την πιο βάρβαρη πολιτική που έχει γνωρίσει ο τόπος και ο λαός μας από τη μεταπολίτευση και μετά, με την απόφασή του για την καταδίκη των 3 συνδικαλιστών, αποδεικνύει ότι έχει απόλυτη ανάγκη την πιο άγρια καταστολή, το ολοκληρωτικό κράτος για να καθυποτάξει τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια και την εξαθλίωση. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, αγκαλιά με όλους τους μηχανισμούς άσκησης κρατικής πολιτικής ρίχνουν μαύρο πέπλο πάνω από κάθε έννοια δημοκρατικού δικαιώματος.

Δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε ενάντια στη νέα τυραννία και στην αντεργατική πολιτική της. Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τους συναγωνιστές μας και όχι μόνο δε θα υποστείλουμε τις σημαίες της ανατροπής αλλά αντίθετα θα τις ανεμίσουμε ακόμα πιο μαχητικά.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη των 3 συνδικαλιστών

Καμία ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και των αγώνων του λαού

Στο δρόμο σπάμε την τρομοκρατία

Απαράδεκτη και πρωτοφανή καταδίκη 3 συνδικαλιστών στους ΟΤΑ γιατί βρέθηκαν στο πλευρό των απεργών συναδέλφων τους

επισυναπτόμενο εδώ