ανάκληση της απόφασης κατάργησης της ελευθέρας εισόδου των εκπαιδευτικών σε αρχαιολογικούς χώρους

2013-02-09 05:37

Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού - Τουρισμού (ΦΕΚ 1954, τεύχος Β΄, 15 Ιουνίου 2012), καταργήθηκε το δικαίωμα ελεύθερης εισόδου των εκπαιδευτικών σε Αρχαιολογικούς χώρους, σε Μνημεία και σε Μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο. Η απόφαση ήρθε σε συνέχεια της κατάργησης του δικαιώματος που είχε δοθεί στους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιούν ως κάρτα ελευθέρας εισόδου και τις κάρτες μέλους της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, που πιστοποιούν επίσης την εκπαιδευτική ιδιότητα, χωρίς να απαιτούνται άλλες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

 

Η αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας υπήρξε άμεση. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις ανακοινώσεις της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ, της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων που με ανακοινώσεις τους στηλίτευαν τον αντιεκπαιδευτικό χαρακτήρα αυτής της απόφασης και ζητούσαν την ανάκλησή του.

 

        Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έχει ανακοινώσει από τον Αύγουστο την ανάκληση αυτών των απαράδεκτων και αντιεκπαιδευτικών αποφάσεων και έχει δεσμευθεί επανειλημμένα σε συναντήσεις με τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις για την αποκατάσταση του δικαιώματος των εκπαιδευτικών για ελεύθερη είσοδο στα μουσεία και τους εκπαιδευτικούς χώρους.

 

Ωστόσο, μέχρι και σήμερα, ανάκληση της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης δεν έχει υπάρξει, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, οι αντίστοιχες υπηρεσίες να αρνούνται την έκδοση καρτών ελεύθερης εισόδου σε μέλη μας.

επισυναπτόμενο εδώ

 

    Απαιτούμε να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας και να ανακαλέσετε τις άδικες και αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις που στερούν από τους εκπαιδευτικούς το δικαίωμα στην ελεύθερη είσοδο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.